DENİZ FENERİ DERNEĞİ FİLİSTİN'E YARDIM GÖNDERDİ

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciği, İsrail’in Gazze’ye karşı yeniden şiddetlenen saldırıları karşısında zor durumdaki Filistinler için yardım malzemeleri gönderdi

Tarih: 03.11.2023 14:06
DENİZ FENERİ DERNEĞİ FİLİSTİN

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Gazze'ye yardım malzemesi olarak gıda kolileri ve acil insani yardım malzemeleri gönderdiklerini ifade eden Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilcisi Ömer Sait Aksoy, dernek olarak Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Aksoy,”  Bugüne kadar dünyanın çok sayıda ülkesine yardım ulaştıran dernek, Filistin halkının da hep yanında oldu. İsrail'in Gazze saldırısının ardından Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciği Gazze için yardım başlattık. Zalim İsrail saldırılarından dolayı evlerini kaybetmiş olan Filistinli kardeşlerimiz “Acil yardımlarınızı” bekliyoruz. Zalim İsrail’in, bombalı saldırıları sonucu yüzlerce Filistinli kardeşlerimiz evlerini ve hayatlarına kaybetti. Yıllardır çetin bir imtihan içerisinde olan Filistinli kardeşlerimiz, bulunduğu zor şartlara rağmen hayat mücadelesini sürdürüyor. Karşılıklı çatışmaların yaşandığı bu günlerde yüzlerce ölü, binlerce yaralı var. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı bölgelerde elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor. Yaralı olan Filistinlilerin tedaviye ihtiyacı var. Filistinli kardeşlerimiz acil yardımlarınızı bekliyor. Filistinli kardeşlerimize yardım yapmak için dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz.”

AFAD koordinasyonunda yürütülen yardım çalışmaları için tüm Türkiye seferber oldu. 

“Türkiye’de toplanan yardımlar Mısır üzerinden Gazze’ye ulaştırılıyor. AFAD koordinasyonunda yürütülen yardım çalışmaları için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Bu yardımlarımız haricinde de Gazze’de abluka altında olan kardeşlerimize yardımlarınızı ulaştırmak için bölgedeki iki kuruluş ile ortak çalışıyoruz. Bu kuruluşlar insanların acil ihtiyaçlarını bize bildiriyor ve bizler en hızlı şekilde bu malzemeleri onlara ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Filistin’deki iki partner kuruluş tarafından yardımlarımız gıda paketi, sıcak yemek, nakdi yardım, ekmek yardımı olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmaktadır. Gazzeli kardeşlerimizin bize her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Dua ve yardımlarınızı bekliyoruz.”