DENİZ FENERİ DERNEĞİ YOKSULLARIN UMUDU OLDU

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciliği maddi durumu iyi olmayan ailelere kışlık yardımını aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Tarih: 09.12.2023 14:57
DENİZ FENERİ DERNEĞİ YOKSULLARIN UMUDU OLDU

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Günlük maddi durumu iyi olmayan 40 aileye giyim yardımda bulunduklarını ifade eden  Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilcisi Ömer Sait Aksoy, 2 bin aileye giysi yardımı bin 500 aileye gıda yardımı ve 150 aileye ise nakdi yardım yaptıklarını söyledi.

Aksoy,”  Derneği Doğu Anadolu Temsilciliği olarak maddi durumu iyi olmayan ailelerimize kışlık yardımlarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda giyim mağazamızdan günlük maddi durumu iyi olmayan 40 aileye giyim yardımı yapılırken bin 500 aileye gıda yardımı ve 150 aileye ise nakdi yardım yapmaktayız.  Temsilciliği sosyal incelemeleri tamamlanan ailelerin ihtiyaçlarına göre belirlenen yardım malzemelerinin dağıtımını gerçekleştiriyor. Deniz Feneri Doğu Anadolu Temsilciliği sosyal incelemeleri tamamlanan ailelerin ihtiyaçlarına göre belirlenen yardım malzemelerinin dağıtımını gerçekleştiriyoruz.”

 Deniz Feneri Derneği ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek eksiklerini gideriyor

“Havaların soğumasıyla birlikte özellikle köy okullarında artan kışlık giyim ve ayakkabı ihtiyaçlarını ulaştırmak için Erzurum’dan yola çıkan Deniz Feneri Doğu Anadolu Temsilciliği yardımlarını sürdürüyoruz. İlimizin gerek coğrafi konumu gerek iklim şartları ve sosyolojik yapısı göz önünde bulundurulduğunda nüfusunun azımsanmayacak bir bölümünün maalesef yardıma ihtiyaç duyduğu anlaşılacaktır. Bizler de sosyal incelemelerimizi hızlandırarak ve bağışçılarımızla iletişimde kalarak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için gayret ediyoruz. Ülkemizde kışın en zorlu şartlarda geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi illeri, derneğimizin bölge temsilciliği tarafından tek tek geziliyor. İhtiyaç sahibi ailelerin evlerini ziyaret eden yetkililerimiz ailelerimizin eksiklerini tespit ediyorlar. Kış çetin yüzünü göstermeden ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzleri güldürülüyor. Kış gün geçtikçe kendini bölgemizde daha da fazla gösteriyor. Çetin kış şartlarında ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret ederek eksiklerini gideriyoruz. Özellikle kış dönemi destek alması gereken ailelerin sayısı artıyor. Bağışçılarımızın destekleriyle aralıksız bir şekilde yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ailelerimize ulaştırılan bir adet gıda kolisinde; bezelye konserve, bisküvi, bulgur, makarna, çay, puding, çokokrem, kırmızı mercimek, hazır çorba, pekmez, nohut, pirinç, salça, sıvı yağ, şehriye, toz şeker, tuz, un ve zeytin bulunuyoruz.  Ailelerimiz ise bağışçılarımızın vesilesiyle kendilerine ulaştırılan kumanyaları teslim alırken bizlere dua ediyor. Allah vesile olanlardan razı olsun.”