DENİZ FENERİ DERNEĞİ’NDEN KIŞLIK YARDIM

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciliği; kış gelmeden önce maddi durumu iyi olmayan alilere kışlık yardımında bulunacak.

Tarih: 09.10.2023 18:20
DENİZ FENERİ DERNEĞİ’NDEN KIŞLIK YARDIM

www.erzurumgunabakis.com/ İhsan Kumru

Sosyal incelemeleri tamamlanan ailelerin ihtiyaçlarına göre belirlenen yardım malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirileceğini ifade eden Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilcisi Sait Aksoy, kış gelmeden önce bölgede takibi yapılan ailelere giysi ve çocuklara kışlık elbise yardımı ile hediye paketi ulaştırma yapacaklarını söyledi.

Aksoy,” İlimizin gerek coğrafi konumu gerek iklim şartları ve sosyolojik yapısı göz önünde bulundurulduğunda nüfusunun azımsanmayacak bir bölümünün maalesef yardıma ihtiyaç duyduğu anlaşılacaktır. Bizler de sosyal incelemelerimizi hızlandırarak ve bağışçılarımızla iletişimde kalarak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için gayret ediyoruz. Özellikle kış dönemi destek alması gereken ailelerin sayısı artıyor. Bağışçılarımızın destekleriyle aralıksız bir şekilde yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Kış gün geçtikçe kendini bölgemizde daha da fazla gösteriyor. Çetin kış şartlarında ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret ederek eksiklerini gideriyoruz. Ailelerimiz ise bağışçılarımızın vesilesiyle kendilerine ulaştırılan kumanyaları teslim alırken bizlere dua ediyorlar. Yaptığımız işin ne kadar değerli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çünkü depolar malzemeyle dolu ve bu malzemelerin en doğru şekilde dağıtılması gerekiyor. Biz de sürekli vardiya halinde depolardan malzeme alarak ulaşılması zor bölgelere arazi şartlarına uyumlu araçlarımızla dağıtım sağlıyoruz.”

Yoksulluktan en fazla etkilenen kesim olan çocuklar

“Bölgede takibi yapılan ailelere giysi, gıda ve temizlik kolisi dağıtmaya, çocuklarımıza kışlık elbise ve kırtasiye yardımı ile hediye paketi ulaştıracağız.  Çocuklarımızın yüzlerinde tertemiz gülüşleri var mutluluklarına ortak olmak istiyoruz.  İhtiyaç sahibi herkese ulaşmak için gayret sarf ediyoruz. Yoksulluktan en fazla etkilenen kesim olan çocukların her zaman için önceliğimizdir. Çocuklar üşümesin anneler üzülmesin diyen bağışçılarımızın emanetini sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Hem bu bağışlarla çocuklarımıza sahip çıkan bağışçılarımıza hem de dağıtımda bizlere yardımcı olan gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.”