Deplasmanda Erzurumspor gibisi yok Dadaş 3 puanla dönüyor

19´uncu haftada evinde Fatih Karagümrük´e yenilerek 4´üncü sıraya inen Erzurumspor, Konya´da Anadolu Selçukspor´u yenerek hem moral kazandı, hem de iki sıra birden yükselerek 2´inci sıraya yerleşti. Golcü Mert Nobre´nin attığı golle 3 puanı alan mavibeyaz

Tarih: 01.01.0001 00:00
Deplasmanda Erzurumspor gibisi yok     Dadaş 3 puanla dönüyor

 

 

3 YENİ TRANSFER KADROYA GİRDİ

Karşılaşmaya ideal kadroyla çıkan mavibeyazlı ekipte yeni transferlerden Kemal Tokak 90 dakika, Mustafa Kayabaşı ve Ailşan Ural ise ikinci yarıda forma şansı buldu. Kaptan Mehmet Albayrak ve Mert Nobre ikilisinin sahada yer alması galibiyette etken oldu. Rakibe hava topu bırakmayan ikili, defansı da üzerlerine çekerek, Konya Anadolu Selçukspor oyun düzenini bozdu.

AMED, İSTANBULSPOR İLE OYNAYACAK VE..

Erzurumspor aldığı galibiyet ile Amed dışındaki zirvedeki takımlarla olan puan farkını da indirdi. Keçiörengücü ve Kocaeli Birlikspor´un 2, İstanbulspor´un 3 puan kaybettiği haftada Erzurumspor yeniden şampiyonlukta iddialı durum kazandı. 21´İnci haftada Amed´in deplasmanda gurubun diğer bir iddialı takımı İstanbulspor ile yapacağı karşılaşmanın sonucu liderlik yarışında belirleyici rol oynayacak. Ancak Erzurumspor´un evinde Bucaspor´u mutlaka yenmesi şart.

10´UNCU GALİBİYET

Erzurumspor 20´inci maçında 10´uncu galibiyetini aldı. 7 beraberlik ve 3 yenilgisi bulunan ekip attığı gol sayısını 36´ya çıkarırken, en fazla sayıda gol atma unvanını Keçiörengücüne devretti. Mavibeyazlı ekip dış sahada ise 5´İnci kez galip geldi. Deplasmanların lider takımı Erzurumspor Anadolu Selçukspor galibiyeti ile deplasmanda topladığı puanı 21´e, gol sayısını da 17´ye çıkardı.

ERZURUMSPOR´UN DEPLASMAN KARNESİ

Evinde oynadığı maçlarında puan üstüne puan kaybeden Erzurumspor deplasman liderliğini bu hafta da devam ettirdi. Sahasında 9 maçın sadece beşini kazanabilen, bir beraberlik ve 3 yenilgiyle 16 puan toplayan ekip, dış sahada ise tam 21 puan toplayarak kendi istatistiklerini bile şaşırttı. Bucaspor ile birlikte deplasmanın en fazla maç kazanan takımı olan mavibeyazlı ekip, iç sahada kaybettiği 11 puanını arıyor.

HAFTANIN YORUMU

Spor Toto 2´inci Lig Beyaz Gurup 20´inci hafta maçlarında 24 gol atıldı. 3 maçın galibi ev sahibi ekipler olurken, 3 maç berabere bitti, 3 maçı da deplasman ekipleri kazandı. Haftanın sürprizini evinde Keçiörengücü´ne bir puan veren Kocaeli Birlikspor yaparken, İstanbulspor Kahraman Maraşspor deplasmanından puansız döndü.

PUAN DURUMU

20´inci haftanın ardından lider yeniden değişti. Bir maçı eksik olan İstanbulspor 35 puanla liderlikten 4´üncü sıraya indi. Puanını 38´e çıkaran Amed gurupta ilk sırayı alırken, bu takımı 37 puanla Erzurumspor izledi. 36 puanlı Kocaeli Birlikspor 3´üncü sıraya yerleşti.  Önde götürdüğü Kocaeli Birlikspor maçından 2-2 beraberlikle ayrılan Keçiörengücü ise 35 puanla beşinci sırada yer aldı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Konya Atatürk

HAKEMLER: Yavuz Çetin xx, Nurettin Çiçek xx, Selman Timur xx

KONYA ANADOLU SELÇUKSPOR: Emre Selen x, Ali Kuleli x (Burak Şaban dk. 80 x), Ragıp Başdağ x, Oğuz Gürbulak x (Gökhan Öztürk dk. 61 x) Ali Dere x, Arif Demir x, Ahmet Onay x, Abdülkadir Kuzey x (Eren Açıkgöz dk. 51 x), Muhammet Yürükuslu x, Berat Çetinkaya x, Maksut Taşkıran x

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: Ramazan Evren xx, Fırak Arıkan xx, Mehmet Albayrak xx, Fatih Gül xx, Mert Nobre xxx (Mustafa Kayabaşı dk. 80 x), Halil İbrahim xx (Alişan Ural dk. 90+1 ?), Erdem Koçal xx, Murat Paluli xx, Sinan Morgil xx, Kemal Tokak xx, Ferit Erişçi xx (Ferhat Çelenk dk. 68 x)

GOL: Mert Nobre (dk. 62) (B.B. Erzurumspor)

KIRMIZI KART: Ragıp Başdağ (dk. 70) (Konya Anadolu Selçukspor)

SARI KARTLAR: Berat Çetinkaya (Konya Anadolu Selçukspor), Mert Nobre, Sinan Morgil, Mehmet Albayrak (B.B. Erzurumspor)

HAFTANIN MAÇLARI

Anadolu Selçukspor 0 ? 1 BB Erzurumspor

 Birlikspor 2 ? 2 Keçiörengücü

Pendikspor 2 ? 2 Z.Kömürspor

Hacettepe Spor 0 ? 1 Tepecikspor

Bucaspor 2 ? 1 Karagümrük

K.Maraşspor 2 ? 1 İstanbulspor

Amed Sportif 2 ? 1 Nazilli Belediyespor

Ofspor 1 ? 2 Fethiyespor

Sivas Belediyespor 1 ? 1 Anadolu Üsküdar

 

 

Murat ÖZDEMİR