DEPREMZEDELER İÇİN EV DESTEĞİMİ SAĞLANACAK ?

Kredi Yurtlarında kalan 230 depremzedeye Erzurum Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı her türlü desteği sağlıyor.

Tarih: 08.08.2023 18:39
DEPREMZEDELER İÇİN EV DESTEĞİMİ SAĞLANACAK ?

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Erzurum’da Kredi ve Yurtlar kurumunda yurtlarına yerleştirilen230 depremzede yurtlardan çıkarılarak bizzat Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  ilgilenerek her türlü desteği ve yardımı yapıyor.

Yurtlarda kalan depremzedeler ev tutmak isteyene kira yardımı olsun, kira yardımı almak istemeyene ev bulmalarında yardım etmek olsun ya da burada kalmak istemeyip kendi memleketine gitmek isteyenleri göndererek gittikleri yerlerde ki AFAD’a yönlendirme gibi birçok desteği sağlandığını ifade eden Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yetkilileri, depremzede öğrencilerin ise nöbetçi yurtlara yerleştirdiğini söyledi.

Yetkililer,“ Gençlik ve Spor Bakanlığı 31Temmuz’da depremzedeler için açılan yurtları kapattılar bunun nedeni ise okulların açılma tarihinin yaklaşıyor olması ve öğrencinin gelecek olmasıdır. Yurttan çıkarılan depremzedelerle bizzat AFAD ilgilenerek her türlü desteği ve yardımı yapıyorlar. Yurttan çıkarıldıktan sonra ev tutmak isteyene kira yardımı olsun, kira yardımı almak istemeyene ev bulmalarında yardım etmek olsun ya da burada kalmak istemeyip kendi memleketine gitmek isteyenleri göndererek gittikleri yerlerde ki AFAD’a yönlendirmek gibi birçok desteği sağlıyorlar. Yurttan çıkarılma nedenleri ise tamamen öğrenciler için yurtların bakım ve onarımının yapılacak olması. Bizler 31Temmuza kadar yurtlarımızda 230’a yakın depremzedeyi ağırladık şimdi ise çoğu evlere çıkarak memleketine gitmek isteyenler gittiler. Depremzede olarak başka ilden gelmiş veya nakil aldırarak buraya gelen öğrenciler ise yurt başvuruları başladığında yurt başvurusu yaparak çıkan yurtlara yerleşecekler. Şuan da kızlar Nenehatun yurdunda erkekler Oğuz Yaşar yurdunda nöbetçi olarak kalıyorlar. Başka bir yurdumuz olan Aziziye yurtları da, seyahat sever projesi kapsamında Erzurum’a gelen öğrenciler için açık. 31 Temmuz’da bu depremzede yurtlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı kapattılar. Bunun sebebi ise öğrencilerin gelecek olması, burada AFAD aileleri evlere yerleştirdi.  31 Temmuz tarihinde yurtlarda kalma otomatik olarak bitti ve afat ailelere ev kiralıyor, kira yardımı yapıyor veya kendi memleketine gitmek istiyorsa gönderiyorlar, burada yaşamak istiyorlarsa burada imkânlar sunuyor ev tutuyor.  Şuan üniversite öğrencilerinin gelecek olması nedeniyle yurtların bakım ve onarımı yapılacak diye yurtlardan çıkış yaptırılıyor ama kimse kimseyi sokağa atmıyor.  Yurtlarda 230’a yakın depremzede vardı onlar da çıktılar evlere yerleştirdiler. Yerleştirilmeleriyle bizzat AFAD İlgilendi.  Depremzede olarak başka ilden gelmiş veya nakil aldırarak buraya gelen öğrenciler ise yurt başvuruları başladığında yurt başvurusu yaparak çıkan yurtlara gidecekler.”