DEPREMZEDELERİN ODUNU ERZURUM'DAN!

Deprem Bölgesindeki vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını gidermek için,  Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 1370 ster yakacak odun, 32 Tır ile sevk edildi.

Tarih: 16.02.2023 12:27
DEPREMZEDELERİN ODUNU ERZURUM

Odunları ellerindeki baltalarla kırıp çuvallara koyan Ormancılar, hem depremzedeleri, hem de yürekleri ısıtıyor.

Sinan AYDIN

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, deprem bölgesindeki vatandaşların ısınma ihtiyacını gidermek için elleri ile odun kırıyorlr. Çuval çuval istiflenen odunlar, Tırlara yüklenere deprem bölgesine gönderiliyor. 1370 ster yakacak odun, 32 Tır ile depremzedelere gönderildi, sevkiyatlar devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilimizde büyük yıkımlara neden oldu. Yaşanan deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremlerin ardından yurdun dört bir yanında yardım seferberliği başlatıldı. AFAD ve Kızılay’ın yanı sıra deprem bölgelerine STK’ler, siyasi parti temsilcilikleri ve belediyelerden yardım yağdı. Bölgeye 10 binlerce kurtarma ekibi ve personel, Yüz binin üzerinde çadır, ikram araçları, mobil mutfaklar, mobil aşevleri, dört sahra mutfak gönderildi. 

ORMANCILAR ODUN TAŞIYOR

AFAD’tan ayrıca depremzedelere destekte bulunmak isteyenlerin “DEPREM” yazıp 1866’ya SMS göndererek 20 lira bağış yapabileceği kaydedildi. Deprem bölgesine farklı bir yardım olarak ise Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) ekipleri tarafından yakacak odun taşınıyor. yardımlarla ilgili yapılan bilgilendirmede, '' Deprem afetinin ilk anından itibaren tüm imkânlarımızla sahadayız. Bölge Müdürlüğümüzce, Deprem Bölgesindeki vatandaşlarımızın ısınma ihtiyaçlarını gidermek için 1.370 ster yakacak odun 32 Tır ile sevk edildi.  Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız.'' denildi.