Dershaneleri aratmayan kalite

Halk eğitim merkezlerinde açılan ücretsiz kurslarda eğitim kalitesi, dershaneleri aratmıyor. Yüksek kalitede eğitimci kadrosuyla, YGS, LYS, KPSS öğrencileri hazırlayan halk eğitim merkezlerinde, başarı oranı da üst düzeyde.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dershaneleri aratmayan kalite

 

Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ve Gece Sanat Okulunun ortaklaşa verdiği LYS, YGS, KPSS lise ve ön lisans eğitimleri bu yıl önemli başarılar hedefliyor. Bu yıl ikinci eğitim döneminde LYS, YGS, KPSS lise ve ön lisans eğitimleri açıldığını aktaran Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ve Gece Sanat Okulu Müdürü Mehmet Çiftçi, verilen eğitimlerin dershane eğitimlerinden daha kaliteli sonuçlar çıkaracağını aktardı.

Ücretsiz kurslarda eğitim almak isteyen öğrencilerin yoğun olduğunu belirten Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ve Gece Sanat Okulu Müdürü Mehmet Çiftçi, ?Üniversiteye hazırlıkta ve KPSS´ye hazırlıkta yüzlerce öğrencimiz eğitim alıyorlar. Eğitim alan bu öğrencilerimiz eğitimin kalitesinden memnun olduklarını belirttiler. Tercih dönemlerinde de yerleştirme oranlarına göre de başarıları daha iyi ortaya çıkacaktır. Ancak bu yıl eğitim ve öğretim yılında kalitesinin daha belirgin ve yüksek olacağına inanıyoruz. Bu gün bazı kurslara ve özel okullarda çok yüksek mevlalara eğitim veriliyor. Bizler burada maddi durumu yetersiz ve üniversite ve memurluk hayatına atılabilecekleri sınavlarda haksız bir rekabeti ortadan kaldırmak istiyoruz. Geçen yıl üniversiteye hazırlıkta 427 öğrenciye eğitim verdik. Bu yıl isel bu sayıyı 600´ü aşkın bir öğrenci sayısıyla tamamlayacağız. Eğitimlerimizde YGS´de 35, LYS´de ise 75 adet deneme yaptık. Bunlar azımsanacak bir sayı değildir.? dedi.

Muhammed COŞKUN