Destekten faydalanacaklar! Çiftçilere müjde

Doğu Anadolu Bölgesinde sık sık rastlanılan bu problemin çözüme kavuşturulması, tapusu ve kontratı olmayan üreticilere müjde olurken, Aziziye Ziraat Odası başkanı Abdussemet Tubay da konu hakkında konuştu.

Tarih: 02.12.2023 16:03
Destekten faydalanacaklar! Çiftçilere müjde

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Önceden sadece tapusu olanlar ve kontratı olanlar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girebiliyorken, tapusu ve kontratı olmadan üretim yapan üreticiler Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kendisini kayıt yaptıramadığı için verilen desteklerden faydalanamıyordu. 

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yapmış olduğu konuşma esnasında bu konuya değinerek, “Buradan tüm Türkiye kamuoyuna seslenmek istiyorum; biz bu yönetmeliği değiştirdik. Şu anda Türkiye'de mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar sebebiyle kayıt yapamayan çiftçilerimizin tamamı ektiğini beyan edip bununla ilgili prosedürleri tamamlayacak ve bu çok öyle acayip belgeler değil, bunları biz kayıt altına alacağız ve kayıt altına aldığımız andan itibaren çiftçilerimiz artık desteklerden yararlanabilecekler. Bakın bu şekilde kayıt altına alınmamış yaklaşık 3 milyon hektar alan olduğunu düşünüyoruz. Bu 3 milyon hektarda kaç tane çiftçimiz üretim yapıyorsa bu destekten faydalanabilecek." İfadelerini kullanmıştı. 

Tarımın merkezi konumunda olan Doğu Anadolu Bölgesinde sık sık rastlanılan bu problemin çözüme kavuşturulması, tapusu ve kontratı olmayan üreticilere müjde olurken, Aziziye Ziraat Odası başkanı Abdussemet Tubay da konu hakkında konuştu. 

Tubay, “Tarım bakanlığının yaptığı güzel bir çalışma çünkü özellikle şehrimizde bu konuda mağdur olan çok çiftçimiz var. Adamın dedesi ölmüş intikal edilmemiş, babası ölmüş intikal edilmemiş ve bu adam bütün desteklerden faydalanamıyor çünkü intikal etmediği için mala malik olamamış. Yeni çıkan yasaya göre de kim araziyi kullanıyorsa, kim ekip biçiyorsa bunu belgeliyor ve verilen tüm desteklerden yararlanabiliyor”. Söylemlerinde bulundu.