DEV PROJEDE SON RÖTUŞLAR

Yaz mevsiminin ilk günlerinde başlayan Gürcü Kapı Kentsel Dönüşüm Projesinde dükkanların ve iş yerlerinin inşası bitti. Büyük yatırımın açılışı için son dokunuşlar yapılıyor.

Tarih: 02.12.2022 12:39 Güncelleme: 02.12.2022 12:39
DEV PROJEDE SON RÖTUŞLAR

Talha KOCA

Mayıs ayında temeli atılan Gürcü Kapı Kentsel Dönüşüm Projesinde dükkanların ve iş hanlarının inşası bitti. Son dokunuşları yapılan mega yatırım, tamamlanma aşamasına geldi. Son olarak çevre düzenlemesi yapılan yatırımdan bölge halkı çok memnun. Dükkanlarını dönüşüm için belediyeye veren vatandaşlar, yapımı tamamlanan iş yerlerinin camlarına Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Mehmet Sekmene teşekkür pankartları astı.

KISA SÜREDE TAMAMLANMASI ŞAŞIRTTI

Bölge de dükkanlarının inşası son bulan esnaflar “Nisan ayında yıkılan dükkanlarımızın temeli atıldı. Şu anda kaba inşaatı ve ince ayrıntıları bitmiş durumda. Bu kadar kısa süre de tamamlanması bizleri çok şaşırttı. Bu ay içerisinde açılması bekliyoruz. Zaten ziyaret için geldiğimizde bitmiş sanmıştık. Sadece çevre düzenlenmesi ve küçük işlerin kaldığını söylediler. Dükkanlar bayağı güzel yapılmış. Çok beğendik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” İfadelerinde bulundular.

DİĞER ESNAFLARIN DÜKKANLARI YIKANDI

Bölgede proje ile alakası olmayan ve proje inşaatının atıklarından ve tozlarından etkilenen diğer esnafların dükkanları itfaiye ekipleri tarafından yıkanarak, mağduriyetleri giderildi. İnşaat atıklarından etkilenen esnaflar “Gürcü Kapı Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Güzel de oldu ancak inşaat atıkları bizleri mağdur ediyor. En çokta inşaat aşamasında çıkan toz bulutları bizleri etkiliyordu. Bizde çözüm bulabilmek için belediyeyi arayıp durumu anlattık. Onlarda sağ olsunlar yaklaşık 1 saat içerisinde itfaiye ekiplerini yönlendirdiler. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri dükkanlarımızı çok güzel bir şekilde yıkayarak, tertemiz ettiler. Mağduriyetimize yetişen herkese teşekkür ederiz.” söyledi.

DEDELER CAMİLERİNİ ÖZLEMİŞ

Yapımı biten mega yatırım projesi inşaat alanın da yer alan Gürcü Kapı Camisi de inşaat başladığından bu yana geçici olarak ibadete kapatılmıştı. Özellikle ihtiyarların sıklıkla bulunduğu camide, proje kapsamında yenilenip gerekli onarımları yapıldı. Projede açılmasını bekleyen vatandaşlar arasında ihtiyarlar, özellikle bu caminin açılmasını dört gözle bekliyor. Yaklaşık 8 aydır caminin açılmasını beklediğini söyleyen 88 yaşındaki Şefik Dede “Yenileme var dediler camiyi kapattılar. Bu cami benim evim gibiydi. Yaklaşık 30 yıldır öğle ve ikindi vaktinin namazlarını bu camide kılıyordum. Camiyi bakıma aldıklarından sonra kendimi çok kötü hissettim. Sanki evimi aldılar benden! O derece kötü oldum. Şimdi sabırsızlıkla açılmasını bekliyorum.” dedi. Bulunduğumuz ay içerisinde açılması beklenen yenilenen yüzü ile Gürcü Kapı Çarşısı vatandaşlar tarafından şimdiden büyük ilgi görmüş durumda. Bölgede, yaklaşık 100 dükkan yer alacak.