DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl aday olmadığını açıkladı

DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl aday olmadığını açıkladı.

Tarih: 15.02.2024 21:56 Güncelleme: 15.02.2024 21:56
DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl aday olmadığını açıkladı

YEREL seçimlerde ne yapacağı, nasıl bir karar vereceği çoğu insan tarafından merak edilen DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, son kararını Ali Babacan'a makamında bildirdi, içinde bulunduğu şartların yetersizliğinin "evet adayım" demesine engel oluşturduğunu söyledi.
ERZURUM siyasetinin renkli simalarından olan, gerek ülke ve gerekse vatandaşın sorunlarını her fırsatta dile getiren, seçim sathı meyiline girdiğimiz şu günlerde de gözlerin üzerine çevrildiği Vahit Bingöl, son kararı Ankara'da verdi.
ADI son günlerde Yeniden Refah Partisi ile de anılmaya başlayan Vahit Bingöl'ün, yakın çevresine "Kararımı sayın Ali Babacan'a doğrudan ve gerekçeleri ile bildireceğim. Uzaktan uzağa açıklama yapmam saygısızlık olur" dediği, bu nedenle de Ankara'ya gittiği öğrenildi.
ALİ Babacan ile görüşüp-görüşmediğini merak ettiğimiz Vahit Bingöl, telefonda sorularımızı cevaplandırdı ve "Evet, sayın genel başkanımız ile bugün görüştüm. İçinde bulunduğum şartların ağırlığının, bir seçim yükünü kaldıramayacak boyutta olduğunu ifade ettim ve teklif ettiği Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı görevini kabul edemeyeceğimi söyledim. Sayın Babacan, kararıma saygı gösterdi ve teşekkür etti" dedi.
DEVA Partisi kurmaylarının Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bir isim üzerinde karar kıldıklarını da belirten Vahit Bingöl, "Partimizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Yusuf Türkmen arkadaşımız olacak. Kendisi  partimizin genel merkez disiplin kurulu üyesidir, Erzurumlu'dur ve Ankara'da ikamet etmektedir" bilgisini aktardı.