DEVA Partisi’nden Erzurum çıkarması

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İş İnsanı Evrim RIZVANOĞLU, MKYK üyesi Ali Ufuk Yaşar bir dizi temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a geldi.

Tarih: 13.11.2021 22:27
DEVA Partisi’nden Erzurum çıkarması

Sinan AYDIN

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İş İnsanı Evrim Rızvanoğlu, MKYK üyesi Ali Ufuk Yaşar ile Mustafa Nuri Akbulut ve Genel Merkez Heyeti, Erzurum’da görev yapan gazetecilere kahvaltılı toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundular. Düzenledikleri basın toplantısında ülke genelinde saha çalışmaları yaptıklarını belirten MKYK üyesi Ali Ufuk Yaşar, “Gittiğimiz yerlerde görüyoruz ki kimse mutlu değil” dedi. Ülkenin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini savunan Yaşar, TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek,  '' Türkiye’de açıklanan işsizlik rakamları, Enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Sahada olanla açıklaman rakamlar bir birini tutmuyor. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Biz parti olarak bu gezilerimizi gerçekleştirirken, sadece teşis koyma derdinde değiliz. Nasıl tedavi edeceğimizi de, daha şimdiden vatandaşlarımızı açıklamaya başladık. Hükümet olmamız halinde kısa ve uzun vadede neler yapacağımızı, eylem planları ile açıklıyoruz.” dedi.

EVRİM RİZVANOĞLU: HİÇ BİRİ SEÇİM VAADİ DEĞİL

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İş İnsanı Evrim Rizvanoğlu ise yaptığı açıklamada, ” Vatandaşımızın Genel Başkanımız Ali Babacan’a olan güveni tam. Gittiğimiz her yerde, Sayın Babacan “söz verirse tutar.” ifadeleriyle karşılaşıyoruz. Bu durum bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bizler ülkede yaşanan bölgesel kalkınmışlık farkını ortadan kaldırabilmek için eylem planları hazırlıyoruz. Bu eylem planlarının hepsi Türkiye şartlarına göre, kaynakları belirtilerek hazırlanıyor. Hiç biri seçim vaadi değil. Bakın Tarım Eylem Planımızı hazırladık, Yarına Atılım Eylem Planını açıkladık, Afet Eylem Planını  açıkladık, sırada Çevre ve Doğa Eylem planımız var. Gençlerimizi kaybediyoruz. Nitelikli bir çok gencimiz iş bulamadığı için başka ülkelere gitmek zorunda kalıyor. Bu çok ciddi bir tehlike,” dedi.

VAHİT BİNGÖL KONTROLSÜZ GÖÇE DİKKAT ÇEKTİ

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl ise Türkiye’nin Ortadoğu’dan aldığı kontrolsüz göçe dikkat çekti. Başkan Bingöl, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan İl Başkanları Toplantısında da aynı konuyu gündeme getireceğini belirterek, ” Bu işe bir çözüm bulmak zorundayız. Ülkenin önündeki en büyük tehlike göçmen sorudur. Bu insanlar savaştan geliyor, bir çoğunun psikolojisi bozuk, biz bu insanlarda bir arada yaşamak zorunda kalacağız. Kontrolsüz bu göç ileride bizim başımızın çok ağrımasına sebep olabilir.” dedi. DEVA Partisi heyeti, basın toplantısının ardından mahallebaşı semtinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.