DEVLET TİYATROLARI 12 OYUNLA SEYİRCİ İLE BULUŞACAK

Erzurum Devlet Tiyatroları 2023 2024 sezonun perdelerini yeni sahnesinde açtı.

Tarih: 26.11.2023 15:52
DEVLET TİYATROLARI 12 OYUNLA SEYİRCİ İLE BULUŞACAK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum Devlet Tiyatroları İl Müdürü Sezai Yılmaz, biletlerin oyun öncesi iki hafta öncesi satışa sunulduğunu dile getirdi.

Bu yıl 12 oyunla seyirci ile buluşacaklarını ifade eden Erzurum Devlet Tiyatroları İl Müdürlüğü yetkilileri, her Pazar günleri çocuk oyunlarının çocuk izleyicisi ile buluştuğunu söylediler. 

Yetkililer,”  Devlet Tiyatrosu yeni sezonda 2023 2024 yılı sezonunda perdelerini yeni sahnesinde açtı. Koltuk kapasitesini artırarak bu defa seyircinin karşısına çıktık. Çünkü eski salonumuz 226 kişilikken bu salonumuz 299 kişiydi. Perdelerini açıyor kapasitemiz artmış olmasına rağmen ve şu an neredeyse 2 ay doldurduk. Sezonda kapalı gişe hâlâ devam ediyor. Biletlerimiz 2 hafta önceden zaten satışa sunuluyor ve iki hafta geçmeden çıktığı gün tamamen bitiyor. Yine yeni yerimize geçmiş olmamıza rağmen de seyirci buraya çok çabuk benimsedi. Çok az bir seyirci kaybıyla yani şöyle eski salona giden yine var ilk günler zaten servis koymuştuk oraya sonra servisi de kaldırdık artık neredeyse orayı unuttu gibi seyirci yeni yerimizi de güzel bir merhaba dedik. Yani güzel bir merhaba delik seyirci yine mutluyuz. Erzurum yine sanatla tiyatroyla doludizgin devam ediyor. Salonumuzun bir kaç eksiği vardı, onları da tamamladık. İki ay içerisinde yine burada depolama alanları yaptık. Dediğim gibi yani sahne yanları, sahne derinliği, sahne yüksekliği, bir önceki salonları daha güzel oldu. Geçen yıl bayağı bir yüksekti çünkü turnelerimiz de çok oldu. Bir de çocuk oyunlarımız var. Hemen hemen her pazar çocuk oyunumuzda da çocuk izleyicilerimizle buluşuyoruz.”

Devlet Tiyatroları geçen yıl ortalama 60 bin civarında seyirciyle sezona merhaba dedi 

“Erzurum Devlet Tiyatroları olarak geçen yıl ama ortalama 60 bin civarında seyirciyle sezonda merhaba dedik.  Çünkü dediğim gibi koltuk kapasitesi arttığı için ve yine turne programları yoğun olduğu için o sayıyı biraz daha zorlayıp daha da üstlere çıkaracağız. Toplamda bizim ortalama 8 oyunumuz elimizde kaldı. Yine geçen yıldan kaldırdığımız oyunlar vardı ama 8 oyun elimizde kaldı. 4 oyun daha çıkaracağız hatta ikinci oyunu bugün prömiyer yapacağız. İki oyun daha çıkardığımız zaman ortalama 12 oyunla sezon boyun seyirciyle buluşuyoruz.”