Devletin kayığında güvenli gelecek!

Tortum gölü dar gelirli çocukları sokaklardaki kötülüklerden kurtaracak!

Tarih: 01.01.0001 00:00
Devletin kayığında  güvenli gelecek!

Vali Azizoğlu fikir babası oldu, Çocukları sokaklardaki kötülüklerden uzak tutacak proje gün saymaya başladı. Tortum gölüne , ?Su Sporları Uygulama ve Eğitim Merkezi´ yapılıyor?

Mahmut AKDAĞ

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ildeki çocukların belki de birçoğunu sokaktaki kötülüklerden kurtarıp su sporları ile tanıştıracak bir projenin fikir babası oldu. Azizoğlu´nun talimatı ile Tortum Gölüne ,? Su Sporları Eğitim ve Uygulama Merkezi´ yapılıyor. Proje tamamlandı, yazışmalar tamam, resmi görüşmeler yapıldı, Bakanlığın onayı ile hayata geçirilecek. Gezi teknesi alınacak, iskele yapılacak, Tekman, Hınıs ya da Karaçoban´dan gelecek çocuklar gerektiğinde yatılı kalıp su sporları ile tanışacak.

KUZEY DOĞU ANADOLU´DA İLK OLACAK, DAHA ÇOK DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR FAYDALANACAK

Tortum Gölü, cam teras projesinin haricinde ikinci bir dev proje ile gündemde. Vali Seyfettin Azizoğlu´nun çok istediği ve büyük önem verdiği proje tamamlandığında, il ve ilçelerdeki binlerce gencin makus talihi değişecek. Kuzey Doğu Anadolu´da ilk olacak merkezden daha çok dezavantajlı çocuklar yararlanacak. Başta Güney ilçelerden olmak üzere kenar mahallelerden alınacak olan çocukların, su sporları dallarındaki yetenekleri keşfedilecek.  Spor kamplarında yetiştirilecek olan çocuklar, rafting, kano, akarsu kanosu, yelken, kürek gibi suda yapılan tüm spor dallarına yönlendirilecek.

SUÇA MEYİLLİ ÇOCUKLARI DA KURTARMAK AMAÇLANIYOR

Bu merkezin vereceği hizmet sayesinde, sokaklardan kurtarılacak yüzlerce gencin gelecekte Milli takım forması altında ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmesi ve bayrağımız dalgalandırması hedefleniyor. Tortum gölü sayesinde dar gelirli çocukları sokaklardaki kötülüklerden kurtaracak olan Su Sporları Uygulama Ve Eğitim Merkezi, ilk etapta 60 yatak kapasiteli yapılacak. Spor branşlarına göre eğitmenler görevlendirilecek, çocukların konaklama ve diğer tüm masrafları devlet tarafından karşılanacak.  Bu proje ile suça meyilli çocukların da kurtarılması amaçlanıyor. Proje koordinatörü Çetin Bayram, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı özel açıklamalarda, şunları söyledi:

?AYINI ZAMANDA BİR REHABİLİTASYON PROJESİ´

?? Sosyal sorumluluk projesi olan ?Su Sporları Uygulama Ve Eğitim Merkezi´ , aynı zamanda bir rehabilitasyon projesi olacak. Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu´nun düşündüğü ve hayata geçirilmek üzere olan bir proje. Ağırlıkta maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızın faydalanabileceği ancak yeteneği olan diğer çocuklarında katılabileceği bir proje. Sayın Valimiz bu projeye çok önem veriyor ve titizlikle üzerinde duruyor. Yazışmalar tamam, resmi görüşmeler yapıldı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın onayını bekliyoruz. Bu yıl yaz aylarında tamamlanıp faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi´nde ilk olacak.´´