di evleri takdir topluyor? TURKUAZ EVLİ KEDİLER!

İspir´de gönüllü gençler sokakta yaşayan kediler içi turkuaz renkli lastik evler yaparak mahalle ve sokak aralarına bırakıyor. Bu sayede, ilçede kediler ve diğer hayvanlar donarak ölmüyor artık?

Tarih: 01.01.0001 00:00
di evleri takdir topluyor?  TURKUAZ EVLİ KEDİLER!

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

İspir´de soğuk havalarda kedilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacı ile bir gurup gönüllü genç tarafından araba lastiklerinden evler yapılarak sokak ve mahalle aralarına konuldu. Turkuaz renge boyanan lastik evler, kedileri dondurucu soğuklara karşı koruyor. Erzurum´un İspir ilçesinde bir gurup gönüllü tarafından tamamen bağımsız olarak oluşturulan sosyal sorumluluk projesi olan ?İspir Okuyor´ ekibi, ilçede yaşayanlara okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında sosyal projelerle de takdir topluyor.

TURKUAZ RENKLİ KEDİ EVLERİ İLGİ GÖRÜYOR

Gençler, dondurucu soğuk havaların hüküm sürdüğü şu günlerde, sokaklarda yaşayan hayvanlar için evler yapıyor. Araç lastikleri toplayan gençler, bu lastikleri atölyelerde tahta parçaları ile destekleyip turkuaz renge de boyayarak kedi evleri yapıyor. Kedi evleri ilçenin mahalle ve sokaklarında belirlenen bölgelere konularak, kedilerin soğuklarda donarak ölmesinin önüne geçiliyor. ??Benim adıma sen konuşur musun? Sokaklarda olduğumu söyle herkese. Üşüdüğümü,,ıslandığımı, korktuğumu, aç kaldığımı, susadığım için çamurları içtiğimi, dövüldüğümü ve hatta öldürüldüğümü söyle. En önemlisi; CAN TAŞIDIĞIMI SÖYLE ONLARA.´´ denilerek hayvanların dilinin yansıtıldığı bir metinle başlatılan proje ile ilgili ekip tarafından yapılan açıklamada, proje hakkında şu bilgilere yer veriliyor:

??SİZDE BİR HAYVANIN DAHA GÜZEL YAŞAMASINA VESİLE OLABİLİRSİNİZ´´

??Onlar konuşamadığı için aracı olarak bizler yeni bir proje başlattık. Emanet olarak hayatlarımıza renk katan hayvanlarımız için başladığımız projeden kesitler...(Çınar mobilya ve Albayrak Demir doğramaya ekipman desteği için teşekkür ediyoruz). Kışın ayazında evimizde rahat rahat yatarken bize emanet olan canlara bir nebze de olsa faydamız dokunması adına kedi evlerimizin ilkini büyükşehir belediyemizin yaptığı kamelyaların kenarına bırakmanın huzurunu yaşıyoruz Allah´ım emeği geçen ekip arkadaşlarımızdan razı olsun. Sizde bir hayvanın daha güzel yaşamasına vesile olabilirsiniz. Allah´ım bize böylesi güzel işleri vesile kıldığın için şükürler olsun. İspir Okuyor Ekibi?´´ deniliyor.

İSPİR OKUYOR NEDİR?

 

İspir okuyor ekibi, ilçeye kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için kurulan ancak daha sonra kendisini sosyal projelere adayan gönüllü gençlerden oluşan bir ekip.

Proje, insanları kitaplarla tanıştırmayı kendisine misyon edinmiş ve bu amaçla yola çıkmış bir kitap özgürlük hareketidir. Projenin maddi bir amacı bulunmamaktadır. Tek gaye, vatandaşa kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, sosyal projelerle toplum yararına işlere imza atmak. Projenin herhangi bir, dini, siyasi kurum, vakıf, dernek vb. oluşumla bir bağı bulunmadığı açık açık belirtiliyor. Tamamen gönüllüler tarafından yürütülen bağımsız bir sosyal sorumluluk projesi olduğu vurgulanıyor ve ?ailemize bir kitap bağışı yaparak sizde katılın. İspir sizinle okusun.´ denilerek destek isteniyor. Proje ile ilgili verilen bilgide, şunlar anlatılıyor: ?? Peki Bu özgür kitaplarla nasıl tanışacaksınız? Uğrak noktanız olan her yerde karşınıza çıkabilir. Bizi takip edin özgür kitaplarımızla sizde tanışma fırsatını kaçırmayın.´´ İspir okuyor projesi kapsamında İspir´in her köşesinde karşınıza çıkabilme ihtimali olan kitaplar, yardımseverler tarafından gönüllü guruba bağışlanıyor. Kitap bağışında bulunanlar arasında, yazarlar, esnaflar ve Öğretmenler gibi birçok meslek gurubundan insanlar yer alıyor.