DİB Merkez Taşra Buluşması - İlçe Müftüleri Toplantısı

İlçe Müftüleri toplantısında, İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinin din hizmetleri alanında gerçekleştirdikleri faaliyetleri içeren sunumlar yapıldı.

Tarih: 02.01.2023 12:19
DİB Merkez Taşra Buluşması - İlçe Müftüleri Toplantısı

Sinan AYDIN

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin’in katılımıyla, İlçe Müftüleri toplantısı gerçekleştirildi. Erzurum Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen İlçe Müftüleri toplantısında, İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinin din hizmetleri alanında gerçekleştirdikleri faaliyetleri içeren sunumlar yapıldı. Toplantıda konuşan Erzurum Müftüsü Rüstem Can, “Biz müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz, şube müdürlerimizle birlikte 3000 personelimiz din hizmeti alanında çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz. Sizlere yapmış olduğumuz sunumda da gördüğünüz üzere gençlerden engellilere, kadınlardan yaşlılara, çocuklardan mahkumlara, bağımlılardan göçmenlere olmak üzere toplumun temeli olan ailelerimize yönelik maddi ve manevi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kur’an muhafızı olacak öğrencilerimize yönelik hafızlık eğitim faaliyetlerimize, 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarımızdaki eğitim faaliyetlerimizi artırarak devam ediyoruz. Tüm hizmetlerimizde hayırsever Erzurumlu hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Cami ve Kur’an Kursu inşaatlarında her zaman olduğu gibi, eğitim ve din hizmeti alanında da her daim maddi manevi destek veriyorlar. 20 İlçemizde din hizmetini yürüten tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“MERKEZ-TAŞRA BULUŞMALARI”

Toplantı sonrası değerlendirme bulunan Doç. Dr. Fatih Kurt, "Başkanlığımız hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, yürütülen hizmetlerin yerinde görülerek tespitlerde bulunulması, merkez ve taşra bütünlüğünün sağlanması, tüm meslektaşlarımızla bir araya gelinerek bilgi paylaşımında bulunulması amacıyla “Merkez-Taşra buluşmaları” çerçevesinde Başkanlığımız Daire Başkanları Turgut Erhan ve Muammer Şahin hocalarımızla beraber ziyaret ettiğimiz Erzurum’da güzel ve gayretli çalışmalara şahit olmak bizleri sevindirdi. Ev sahipliği ve güzel çalışmalara rehberliği için Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can hocamıza, İl müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz, şube müdürlerimiz, vaizlerimiz başta olmak üzere bütün meslektaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.