DİJİTALİN ETKİSİ SİNEMA SALONLARINA YANSIDI

Dijitalin etkisi sinema salonlarına ilgiyi azalttı.

Tarih: 11.02.2024 12:05 Güncelleme: 11.02.2024 12:40
DİJİTALİN ETKİSİ SİNEMA SALONLARINA YANSIDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Bilet fiyatları da enflasyona bağlı olarak fahiş derecede artış yaşanırken gençler ve ailelerin güzel vakit geçirmek için gittiği sinema salonlarında film izlemek oldukça güç bir hal aldı. 

Geçen yıla göre satılan bilet sayısında ciddi bir azalma söz konusu olduğunu ifade eden sinema işletme sahipleri, sinema salonlarına ilginin azaldığı bir zamanda olduklarını söyledi.

İşletme sahipleri,” Sinema salonlarına ilginin azaldığı bir zamandayız. Zaman zaman ilgi çeken yapımlar sayesinde salonlar hareketlense de genel itibariyle bilet satışlarında bir düşüş var. Dijital mecralar, salgın sonrası izleme alışkanlığının değişimi ve dikkat çeken hikâyelerin azlığı sebep gösteriliyor. Verilere baktığımızda bilet satışlarının azaldığı aşikâr. Ancak bilet fiyatları tersine dik bir ivmeyle yükseliyor. Elbette bunda ülkemizdeki enflasyonun da etkisi var. Sinema sektör bileşenlerinin bu sorun için bir arada hareket etmesi gerekiyor. Devletin de üzerine düşeni yapması ve sinema bilet fiyatlarının düşürülmesi sağlanmalı. Öğrencilere yönelik kampanyalar, belli bölgelerde fiyat avantajları ve elbette salon sayılarının artması gibi tedbirler alınmalı.  Geçmiş yıllarda merakla sinemaya girmesi beklenen filmlerin seansları dolup taşardı. Günümüzde de durum böyle gibi gözükse de sıcak yaz aylarında ve soğuk kış günlerinde farklı tatlarla gidilen sinema tercihleri maddi sebeplerle ikinci plana atılıyor.  Sinema ise her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Güncel ekonomik durumda da bir vatandaşın sinemaya gitmesi artık lüks oldu.”