?Dikkat Bacanız Ölüm Tütmesin?

Küçük ihmallerin, geri dönüşü olmayan zararlarla, hatta ölümlerle sonuçlanmaması için İl Sağlık Müdürlüğü billboardlarında ?Dikkat Bacanız Ölüm Tütmesin? sloganıyla karbon monoksit zehirlenmelerine dikkat çekiliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Dikkat Bacanız Ölüm Tütmesin?

Nesrin Çetinkaya

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte her yıl çok sayıda insan sobadan sızan karbon monoksit gazı nedeniyle zehirleniyor. Vatandaşların bu hususta dikkatli olması için uyarılarda bulunan Erzurum Sağlık Müdürlüğü, sağlık tesislerinin bahçe alanında bulunan billboardlarda soba-şofben kullanımı konusunda daha dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması noktasında uyarılarda bulunuyor.  Bu doğrultuda ise billboardlarda ?Dikkat Bacanız Ölüm Tütmesin? sloganıyla karbon monoksit zehirlenmelerine dikkat çekilerek, insanların bu konuda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR

Her sene yüzlerce inanın hayatına mal olan karbon monoksit zehirlenmeleri için billboardlarda yayınlanan afişlerde vatandaşlara, ?Dikkat Bacanız Ölüm Tütmesin´ sloganıyla, ?Lodoslu havalarda sobanızı yakmayın. Baca temizliğinizi 3 ayda bir yaptırın. Uyumadan önce sobaya kömür atmayın. Bacalı şofbenleriniz banyoya yerleştirmeyin. Menfezleri kapatmayın? şeklinde uyarılarda bulunuldu.

Vatandaşlar ise yayınlanan afişleri son derece faydalı bularak, ?Her sene sobadan birçok insan zehirleniyor. Şimdiden böyle uyarılarda bulunmak, insanları bilinçlendirmek,  önlem almak güzel. İnsanlarımızda bunları göz önünde bulundurarak daha dikkatli olmalıdır. Bir anlık dikkatsizlik, ya da ihmal ciddi kayıplara sebebiyet veriyor. Bunların yaşanmaması için afişlerde belirtilen uyarıları dikkate almak gerek.? diye konuştular.