DİNİ KİTAP SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

İslam alemi için ayrı bir önem taşıyan Ramazan ayında, dini kitap satışlarının önceki aylara göre artış yaşanıyor.

Tarih: 18.03.2024 00:10 Güncelleme: 18.03.2024 02:15
DİNİ KİTAP SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Kur’an ayı olarak da bilinen bu ayda yediden yetmişe herkes Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerle daha fazla ilgileniyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dini yayınların satışında artış yaşandı. Kur'an ayı olarak da bilinen Ramazan'da, özellikle Kur'an-ı Kerim satışlarında artış gözleniyor. 

Kur'an ve dini kitap satışlarında ciddi oranda bir artış olduğunu ifade eden kitap satıcısı Remzi Taş, Ramazan ayında dini kitap satışlarında canlılık yaşandığını söyledi.

Taş,”  Ramazan ayının getirdiği manevi havayı biz de ciddi oranda yaşıyoruz. Genelde müşterilerimiz bu ayda Kur’an-ı Kerim ve oruçla alakalı kitaplara ilgi gösteriyor. Ramazan'da Kur'an-ı Kerim satışlarımızda canlılık yaşanıyor. Ramazan'dan önce günde 10' tane Kur'an-ı Kerim satarken bu Ramazan ayında günlük 30'u aşmaya başladı. Yine dini içerikli roman, araştırma ve edebi eserlerde de önceki aylara göre canlılık söz konusu.  İnsanlar günler öncesinden Ramazan ayına hazırlık yapıyorlar. Bu mübarek ayda tabii ki Kur’an-ı Kerim, Yasin-i Şerif, dua kitapları, cüzler, namazla ilgili kitaplar, kelime mealleri, hatim CD’leri ağırlıklı olarak satın alınıyor. Dini konular ve kitaplar biraz daha fazla satıyor bu aylarda. Biz de bu konuda gerekli yardımlarımızı yapıyoruz. Kur’an-ı Kerim’i olmayanlar gelip alıyor.  İnsanlar günler öncesinden Ramazan ayına hazırlık yapıyorlar. Bu mübarek ayda tabii ki Kur'an-ı Kerim, Yasin-i Şerif, dua kitapları, cüzler, namazla ilgili kitaplar, kelime mealleri, hatim CD'leri ağırlıklı olarak satın alınıyor. Dini konular ve kitaplar biraz daha fazla satıyor bu aylarda. Biz de bu konuda gerekli yardımlarımızı yapıyoruz. Kur'an-ı Kerim'i olmayanlar gelip alıyor. Kitapları alıp sonrasında dağıtanlar da var. Ağırlıklı olarak dini kitaplarda satışlarımız artış gösteriyor. Camilerde mukabeleler okutuluyor ve kitabı olmayanlar öncesinde temin ediyor. Diğer günlere nazaran insanlar bu ayda bir gayretin içerisine giriyor. Ramazan ayında dini  kitaplarının satışında artış yaşanıyor.”