"Dinimizin emir ve yasaklarına göre şekillenmeliyiz"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi Erzurum'da konuştu: Kendimizi dinimizin emir ve yasaklarına göre şekillendirmeliyiz

Tarih: 15.10.2022 20:58

Sinan AYDIN

2022 Yılı Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum'da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, istişare toplantısına başkanlık etti. Erzurum İl Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yürütülen gençlik merkezleri, kyk, il ve ilçe gençlik koordinatörlüğü, adrb, bağımlılık, engelli ve hastanelerle alakalı bir çok alanda yapılacak programlar ele alındı. Toplantıda İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın il ve ilçe müftülükleri tarafından uygulanan hizmetlerle alakalı yaptığı bilgilendirmenin ardından konuşan Dr. Şaban Kondi, hizmet alanlarıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Genel Müdür Kondi, yapılan çalışmaların titizlilikle yürütülerek, hiç bir vatandaşın ihmal edilmeden hizmet sunulması gerektiğinin, verimlilik esaslı çalışmak için kullanılan yöntemlerin çeşitlendirilmesi hususunun altını çizerek, çalışmalarında tüm görevlilere başarılar diledi.

"BU AĞIR YÜKÜ HEP BERABER TAŞIYACAĞIZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "Toplumu manevi olarak bizler imar edeceğiz, bu ağır yükü hep beraber taşıyacağız." dedi.   Dr. Şaban Kondi, İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda,  "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferansa önemli açıklamalrda bulundu. Müftü Yıldırım'ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Genel Müdür Kondi ise şunları kaydetti:

"Hz. Peygamber (s.a.s.) mihrabı bir an olsun boş bırakmadı. Biz insanların akıllarını Kur’an ve sünnetle inşa etmekle mükellefiz. Kendimizi dinimizin emir ve yasaklarına göre şekillendirmeliyiz. Söz ve davranışlarımız dinimize ve inancımıza gölge düşürmemelidir."

Dr. Kondi, "Hepimiz ulvi bir görev yapıyoruz. Biz insanları 'Allah’a çağıran, salih amel işleyen ve Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan ve 'Ben Müslümanlardanım diyenden daha güzel sözlü kim vardır?' ayetinin şuuruyla dine çağırıyoruz. Toplumu manevi olarak bizler imar edeceğiz, bu ağır yükü hep beraber taşıyacağız." dedi. Program, çeşitli yarışma dallarında dereceye giren öğrenci, din görevlileri ve emekli personele verilen ödüllerle sona erdi. Konferansa, İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.