Direksiyonu depremzedeler için salladı!

Şükrüpaşa semtinde yer alan bir taksi durağı, 1 hafta boyunca elde ettiği gelirin tamamını afet bölgesinde ki vatandaşlara gönderdi.

Tarih: 17.02.2023 13:01
Direksiyonu depremzedeler için salladı!

 Duraklarına asmış oldukları büyük pankart ile bunu tüm halka duyuran durak sahibi, vatandaşlarında büyük desteği ile karşılaştı.

Talha KOCA

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve toplam da 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin üstünden tam 10 gün geçti. Arama kurtarma çalışmaları iki yüz 40. saatini geride bıraktı. 10 ilde ortalama 14 milyon insanı etkileyen deprem, bölge halkının da büyük derece de can ve mal kaybına sebep oldu. Deprem bölgesine Türkiye’nin dört bir yanında ve tüm dünyadan yardımlar çığ gibi büyümeye devam ediyor. Bu yardımlara anlamlı bir destekte Erzurum’un Şükrü Paşa semtinde kendi bünyesine ait taksi durağı işletmecisi Eyüp Yıldırım’dan geldi. Afetzedelere 1 hafta boyunca elde ettiği geliri gönderen Yıldırım “Büyük bir felaketi geride bıraktık. Vefat eden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır dilerim. Ülkece geçmiş olsun! Bölgede de evlerini kaybeden ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza nasıl daha iyi bir destek verebiliriz diye düşünürken, aklımıza böyle bir fikir geldi. Bizde daha da fazla iş yapıp kazanacağımız parayı artırabilmek adına bir pankart hazırlayarak durağımıza astık. Böylelikle daha fazla kazanç elde edip daha fazla yardım edebilmeyi sağlıyoruz.” dedi.

‘YOLCULAR FAZLA ÜCRET ÖDEYİP DESTEK VERİYORLAR!’

Bu anlamlı projeyi başlatarak vatandaşlara durağında açmış olduğu pankartla duyuran taksi şoförü Yıldırım büyük destek aldığını da belirterek “Kimi müşteriler yol ücretinin fazlasını veriyorlar ki deprem bölgesine daha fazla para gönderilsin. Bu sayede ne kadar fazla insana yardım edebilirsek kardır diye düşünüyoruz. Ortalama 3 bin lira gibi bir para kazanarak gönderdik. Elimizden geleni esirgemedik. Gece nöbetinde ki sabaha kadar olan kazancımızı bile dahil ettik. Sadece yakıt ücretimizi düşerek 1 hafta boyunca depremzede vatandaşlarımıza çalıştık. En kısa sürede tekrardan normal hayatlarına kavuşmalarını temenni ederiz.” diye konuştu. 1 hafta boyunca elde ettiği yaklaşık 3 bin liralık kazancı yetkili birimlere teslim eden Taksici Yıldırım, elinden geldiği kadar yardıma devam edeceğine ve diğer meslektaşlarını ve tüm halkı bölgede depremden etkilenen vatandaşlara yardım etmeye davet etti.