DOĞADA ŞİFA BİTKİLER KAYNAKLARI

Baharın bol yağan yağmurlar sonrası güneşin ısısını artırmasıyla dağlarda ve doğada şifa kaynakları çıkmaya başladı.

Tarih: 02.05.2023 19:53
DOĞADA ŞİFA BİTKİLER KAYNAKLARI

www.gunebakiserzurum.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

 

Her yerde kolaylıkla bulunan doğal bitkiler birçok hastalığa iyi geliyor. Sizler için doğa da bulunan şifalı bitkileri araştırdık. İşte o  bitkilerin  adları ve faydaları  şöyle sıralanıyor.

 

Altın Otu Nedir. Yağlı ve tuzlu yiyecekler sonrası oluşan hazımsızlık ve şişkinlik gibi sağlık sorunlarını engeller. Midenin öz suyunu artırarak sindirim problemi yaşayanlara yardımcı olur.

 

Ayrık Otu. Besinlerden kaynaklı bağırsak ve mesande kum ve taş oluşur. Ayrık otu bu sağlık sorununun riskini azaltır. Ayrıca İltahaplı hastalıklarda doğal ilaç olarak kullanılır. Bilinen en yaygın özelliği ise İdrara söktürücü olmasıdır. 

 

Çarkıfelek Otu. Spazma ve yüksek tansiyona iyi gelir.​Stres, anksiyete ve depresyon gibi psikolojik olumsuzluklarda serotonin seviyesini yükseltir. Sakinleştirici ilaçların yapımında kullanılır.

 

Cezayir Menekşesi Otu. Besin değeri yüksek topraklarda yetişen bu bitkinin en belirgin özelliği mikrop öldürücü olmasıdır. Sinir ssiteminin hasar uğramış hücrelerini yenileyerek stres ve sinirlilik gibi rahatsızlıkların riskini önler.

 

Darı Fülfül Otu. Özellikle kış aylarında yaşanan enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudun direncini artırır. Ağızda sakız gibi çiğnerseniz hem ağız kokusunu engeller hem de diş sağlığını korur.

 

Ebegümeci Otu. Alerjiye iyi gelir.  Gözlerdeki şişliği indirmek için kompres yapılır.

 

Funda Yaprağı Otu. Kanı temizler.  Ağrıyı keser.  Ödemi atar. Zayıflamak için yararlıdır. - Kasları güçlendirir. İdrarı söktürür.

 

Son yıllarda gerek aktarlar, gerekirse bu çiçekleri iyi tanıyalar bu aylarda bu çiçekleri toplayarak kışın ve de lazım olduğu diğer dönemlerde kullanıyorlar. Doğa ve dağlar şifa kaynıyor.