Doğalgaza karşı değiliz ama?

Erzurum Sıhhi Su, Kaloriferciler, Tesisatçılar ve Doğalgaz Odası Başkanı Fatih Kantar, Erzurum´da hava şartları ve faturalara rağmen evlerin doğalgazla yeterince ısınmadığını belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Doğalgaza karşı değiliz ama?

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Eksi 40 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı ve uzun kış mevsimine dikkat çeken Sıhhi Su, Kaloriferciler, Tesisatçılar ve Doğalgaz Odası Başkanı Fatih Kantar,  hava şartlarına bağlı olarak doğalgaz faturalarının da fazla geldiğini dile getirdi. Tüketim arttıkça faturalarında kabarık geldiğine vurgu yapan Kantar, vatandaşın ekonomik anlamda içler acısı bir halde olduğunun altını çizdi.

ERZURUM GİBİ KIŞ MEMLEKETLERİNE MUTLAK İNDİRİM GETİRİLMELİ

Hava şartlarının sert olduğuna dikkat çeken Kantar, ?Kış mevsiminde ailece donduk, ısınamadık gibi sözleri çok duyarız. Kömür yaktığımız günleri mumla arıyoruz. Erzurum´u doğalgaz ısıtmıyor, buraları kömür ısıtıyor. Ben her ay yüksek fiyatta doğalgaz faturası ödüyorum, ama ısınamıyorum. Bu memleketin doğalgazı karşılayacak gücü yok. Bunun farkına artık yöneticilerimiz de varsınlar. Hava kirliliğine sebep olduğu için sürekli doğalgaza geçilmesi konuşuluyor. Ancak faturaya karşılıkta bir şey yapılmıyor. Bu fiyatlarla Erzurum ısınamaz. Bizim bölgeye farklı bir tarife uygulasınlar, yoksa biz kömüre geri dönüyoruz. Her geçen yıl Erzurum kirlilik oranı artıyor, Neden? Bu şehri yöneten yöneticilerimizden isteğimiz diğer illere göre doğalgaz faturasında çok fazla fiyat ödüyoruz. Doğalgaz faturasında indirim yapılmasını veya katkı payını kaldırmasını istiyoruz.? diye konuştu.

HEP HASTAYIZ

Doğalgaz faturalarının kabarık gelmemesi için vatandaşın, düşük derecede kombisini çalıştırdığını dile getiren Kantar, buna rağmen kış aylarını aylık hesaba katıldığında 300 TL´nin altında bir fatura görmenin mümkün olmayacağını aktardı. ?Hem en az 300 TL fatura ödeyeceksin, hem de ısınamayacaksın? sözleriyle vatandaşa tercüman olan Kantar, ?Erzurum soğuk bir memleket, bu indirim neden kışın yapılmadı? Erzurum´da zaten sanayi yok, insanlar işsiz geziyor, çalışan vatandaşta kazandığını doğalgaza yatırıyor. Kış boyunca doğalgaza ciddi paralar ödedik. Fakat maddi durumu iyi olmayan insanlar hastalanıyorlar. Bu bölgeye özel bir doğalgaz fiyatı uygulanmalıdır.? dedi.