Doğalgaza İndirim Geldi mi?

Erzurum’daki vatandaşları, kışın yaklaşması ile şimdiden doğalgaz faturalarını düşünmeye başladı.

Tarih: 08.10.2023 17:34
Doğalgaza İndirim Geldi mi?

www.erzurumgunebakis.com/ MUhammet Yılmaz

Erzurum’daki vatandaşlara kışın yaklaşması ile doğalgaz faturaları soruldu. Bir vatandaş, geçen yıl zam olmadan önce bile çok yüksek miktarda faturalar ödediklerini, bu kışın doğalgazda kışın ağır geçtiği illere pozitif bir ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getirdi.

“Kış geliyor, kış beni kara kara düşündürüyor beni. Çünkü aldığım maaş 7500 TL. yani geçen sene kışın en sert geçtiği 3 ayda 2300, 2500 ve 2930 TL olmak üzere 3 ayda doğalgaz faturası ödedim. Şimdi ben bu kışın gelecek faturaları nasıl ödeyeceğim?” 

Kışın Ağır Geçtiği İllere İndirimli Tarife

“Geçen sene 2930 lira olan fatura, sanırım bu sene 4-5 bin TL civarında olur. Yani çok zorlanacağız. Hükümetimizden rica ediyoruz, gerçekten bu ağır kış geçiren Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Erzincan gibi kışı soğuk geçiren illere biraz daha müsamahalı bir tarife uygulamalarını bekliyoruz. Rica ediyoruz kışı ağır geçiren illere indirimli tarife uygulamalarını istiyoruz. Gerçekten doğalgaz faturaları çok ağır bir yük. Bunun yanı sıra apartman aidatı oluyor. Nereden baksan aylık en aşağı 300 TL oluyordu. Emekli maaşı ile geçinenler, yani gerçekten emekliler her şeyinden kısıyorlar.” 

5 Ekmek Alınacaksa 1-2 Ekmek Kısılıp 3-4 Ekmek Alınıyor

“Günlük alacağımız ekmek bile 5 tane ise 1,2 tane eksik ekmek alıyoruz ki ay sonunu çıkaralım. Ben bu kışın çok zor durumda kalacağımızı düşünüyorum. Özellikle kışın en çetin geçtiği 3 ayda çok zor durumda kalacağız. Maaşlarımıza zam yapılmazsa, vatandaş enflasyona ezilirsek çok zor geçineceğiz. Bizi bu noktada ezdirmeyin. Kış mevsiminin ağır geçtiği illerdeki vatandaşların kışı biraz daha rahat geçirmesini sağlayacak şekilde bir çözüm yolunun bulunmasını talep ediyoruz. Yöneticilerimizden bize inşallah güzel bir çözüm yolu bulurlar.”