Doğru parfüm seçimi nasıl olmalı?

Merdiven altında üretilen ve gerçeği aratmayan kutularda satışa sunulan sahte parfümler nasıl ayırt edilir?

Tarih: 01.03.2024 13:25 Güncelleme: 02.03.2024 02:13
Doğru parfüm seçimi nasıl olmalı?

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl  

Merdiven altında üretilen ve gerçeği aratmayan kutularda satışa sunulan sahte parfümler insan sağlığı üzerinde büyük sorunlara yol açıyorken, konu hakkında görüşlerini ifade eden Parfüm İşletme sahibi Erken Aşal, Günebakış okurları için özel tüyolarda bulundu. 

Konuşmasına, “parfüm cilde değil kıyafete sıkılır” diye başlayan Aşal, merdiven altında üretilen parfümlerin orijinallerine göre daha ucuz olduğu için tercih edildiğini aktarırken, “Orijinallerine göre daha ucuz olduğu için sahte parfümler tercih ediliyor ancak merdiven altı parfümlerde kullanılan kimyasalın nelerden oluştuğu bilinmediği için cilt teması ile kızarıklık, kaşıntı ve şişliğe neden oluyor” söylemlerinde bulundu. 

Aşal, hafızada önemli bir rol oynayan parfümlerin seçimlerinde mutlaka Sağlık Bakanlığı onayı olan ve Lisanslı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekerken, ayrıca mevsimi göz önünde bulundurarak parfüm seçimi yapılmalı, cilt tipiyle uyumlu bir parfüm seçimi yapılmalı, parfüm seçim için en doğru zaman tercih edilmeli, parfüm seçimi sınırlandırılmalı ve parfüm seçerken mutlaka test edilmeli” önerilerinde bulundu. 

Gerçek Parfümlerde seri numarası ve Barkodların olduğunu dile getiren Aşal, Parfüm alırken orijinal mi? yoksa merdiven altı mı? Olduğunu basit bir barkod kontrolü yapılarak anlaşılabileceğini aktardı.