Doğu Ekspresi yolcularının uğrak yeri Kongre Binası oldu

11 Aralık 2023 tarihinde başlayan Doğu Ekspresi tren turu yolcularının Erzurum’da en çok ziyaret ettiği yer Erzurum Kongre binası oldu.

Tarih: 13.02.2024 16:48
Doğu Ekspresi yolcularının uğrak yeri Kongre Binası oldu

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenerek, 11 Aralık 2023 tarihinde başlayıp 10 Mart 2024 tarihine kadar Ankara-Kars güzergâhında tur seferleri yapan Doğu Ekspresi, masalsı bir yolculuk yapma imkânı tanıyorken, Kars istikametine doğru yapmış olduğu yolculukta Erzurum’da da mola günleri belirleyerek yerli veya yabancı turistin şehri gezmesine olanak sağlıyor. 

Doğu Ekspresinin Erzurum için Salı, Perşembe ve cumartesi olarak belirlediği mola günlerinde trenin şehre rötarsız bir şekilde gelmesi 15.30 olurken, yoğun kış şartları nedeniyle Erzurum’a varış saatinde değişikler meydana gelerek akşam 18.00’ı, 19.00’ı hatta 20.00’ı bulabiliyor. 

Toplumsal bağların güçlenmesi ve kamu hizmetleri kalitesinin artarak bölgesel kalkınmaya destek sağlayan Doğu Ekspresi Tren turunun şehre geç saatlerde varmasına çözüm bulan Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Erzurum için belirlenen mola günlerinde müzeyi Akşam 21.00’a kadar açık tutarak gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Turun başladığı günden bitiş tarihine kadar olan zaman diliminde 39 gün rutin seferi ve 3 ek seferi olan Doğu Ekspresi 42 gün boyunca Ankara’dan Kars’a yolcu taşırken, edinilen bilgiler doğrultusunda trenin Erzurum'da mola vermeye başladığından günden itibaren ise yaklaşık 7 bin 300 ziyaretçinin kongre Binasını ziyaret ettiği öğrenildi. Ayrıca ziyarette bulunan 7 bin 300 kişinin biletli veya müze kartlı ziyaretçiler olduğu da edinilen bilgiler arasında olurken, bunun dışında, ücretsiz olarak ziyarette bulunan, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler, öğretmenler, güzel Sanatlar Fakültesi talebeleri, er ve erbaşlar, şehit ve gazi yakınları, ilköğretim öğrencileri ile belirtilen ziyaretçi sayısının en az iki katına çıktığı belirtildi.