DOĞUM GÜNLERİ İNSANLARIN HAYATINDA ÖZEL BİR YER KAPLIYOR

Özel günlerine çok hassasiyet gösteren Vatandaşlar doğum günü malzeme fiyatlarında artış yaşanmasına rağmen pek umursamıyor.

Tarih: 17.05.2023 18:18 Güncelleme: 17.05.2023 18:19
DOĞUM GÜNLERİ İNSANLARIN HAYATINDA ÖZEL BİR YER KAPLIYOR

www.gunebakiserzurum.com  / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Dükkânlarına gelen müşterilere en iyi malzemeleri sunduklarını iddia eden esnaf Meryem Turhan, hiçbir zaman dükkânlarının ortalama cirolarının altına düşmediklerini söyledi.

Turhan, “Özel günler insanlara kendilerini özel hissettirme anlamında çok büyük önem taşır. Örneğin morali bozuk veya kötü günler geçirmiş olan bir insanı neşelendirmek için bu özel günler, o insanlara çok iyi gelebiliyor. Bu yüzden insanlar bu özel günlerde eşlerini dostlarını mutlu etmek için asla parayı düşünemezler. Gelen müşterilere en iyi malzemeleri sunuyoruz. Malzemelerimiz birinci kaliteden oluşuyor. Dükkânımızda doğum günü, parti, sünnet gibi özel gün malzemeleri satıyoruz. Balon zinciri setleri, konfetiler, volkan, iyi ki doğdun yazıları, meşaleler, pasta süsleri, yaş balonları ve bunun gibi birçok daha malzeme satıyoruz. Malzemelerimiz bize İstanbul ve Bursa’daki toptancılardan geliyor. Onlar fiyatları nasıl ayarlıyorsa bizde onlara göre ayarlıyoruz. Doğum günleri insanın hayatında özel bir yer kapladığı için her kim olursa olsun doğum gününü kutluyor. Satışlarımız iyi ilerliyor.  Bazı günler de çok fazla satış yapabiliyoruz. Ancak bazı günlerde ise ortalama satışlar yapıyoruz. Hiçbir zaman kendi ortalama satışlarımızın altında düşmüyoruz. Almak isteyen bir şekilde alıyor. Söylediğim gibi özel günler insanlar için önemlidir. Böyle günlerde insanlar parayı düşünmezler yani ekonomi bu durumlarda devreden çıkıyor, insan duygularla hareket etmeye başlıyor. Bunu o insana hissettirmek zira daha iyi bir şeydir. Fiyatlarımız fazla değişkenlik gösteriyor. Hepsini söylemeye imkân yok ancak bazılarından bahsedebilirim. Yaş balonlarımız 50 TL’den başlıyor 250 TL’ye kadar çıkabiliyor, pasta mumlarımız paket halinde satılıyor markasına göre fiyatları değişiyor. Konfetiler büyüklüğüne göre değişiyor, 100 TL’den başlıyor. Parti malzemeleri set halinde satılanlar 250TL’den başlıyor. Söylediğim gibi bir çok daha ürünümüz var ama genel olarak fiyatlarımız bu şekilde.”