DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA POLİS OĞLU KURTARDI

Erzurum’da bir vatandaş dolandırıcıların ağına düşmekten son anda kurtuldu.

Tarih: 13.11.2023 16:55
DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA POLİS OĞLU KURTARDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Dolandırıcılar kendisini polis olarak tanıtıp vatandaşı arayarak para istediler. Vatandaş ise evinden aldığı yüklü miktarda altınlarını bozdurmak için kuyumcunun yolunu tuttu.  Vatandaşın polis olan oğlu olayı öğrendikten sonra dolandırıcıların hesabına para yatırmaktan son anda kurtardı. Taş mağazalar gelen polis ekipleri vatandaşı arayan numarayı alarak dolandırıcıları yakalamak için işlem başlattı. 

Kendisini Asker ve Polis gibi kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılara itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden Erzurum Emniyeti dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. 

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri,” Günümüz teknoloji ve bilişim çağı olması nedeniyle bu eksende özellikle dolandırıcılık suçlarında birçok çeşitlilik meydana gelmiş, art niyetli şüpheli şahıslar kendilerini Vali, Kaymakam ve Emniyet Müdürü gibi üst düzey yönetici veya Hakim, Savcı, Asker ve Polis gibi kamu görevlisi vb. şekilde tanıtarak aziz milletimizin saf ve temiz duygularını da kullanarak bir çok vatandaşımızı maddi kayba uğratmaktadır. Çeşitlilik gösteren dolandırıcılık suçlarının mağduru olmamak ve bu suçlara karşı bilinçli olmak adına bu suç ile ilgili uyarı ve ikazlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi büyük önem arz etmektedir.”

UNUTMAYINIZ;

   “Hakim, Savcı, Asker, Polis herhangi bir sebeple para veya ziynet eşyası istemez. Bu şekilde olaylara maruz kalırsanız, kesinlikle itibar etmeyiniz, telefonunuzu kapatarak, 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma hattını arayarak, konuyu bildiriniz.”