Dolar 26, 90 Türk lirası oldu.

Doların yükselmesinin emekli ve asgari ücretle çalışanları çok etkilediğini söyleyen vatandaşlar, üretim ile enflasyonun ve Dolar artışının önüne geçirebileceğini söylediler.

Tarih: 26.07.2023 17:13
Dolar 26, 90 Türk lirası oldu.

www.erzurumgunebakıs.com / Mihrimah Nefise Durdağ 

Yusuf Palo, "Doların artmasıyla Türk parası değer kaybediyor. Ülkemizdeki enflasyonun bir an önce düzelmesini istiyoruz. Dolar artışı ile bütün ürünlerde dışarıdan geldiği için biz vatandaşlarında alım gücü düşüyor. Üretime dayalı olursa ekonomi refaha ulaşacaktır. Bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor.” 

Metin Yılmaz, “Doların yükselmesi piyasadaki pahalılığın göstergesidir. Doların yükselmesinin düşük gelirli vatandaşların geçimini zorlaştırıyor. Son zamlardan sonra gıda malzemelerinde, giyim ürünlerine de çok büyük artış oldu. Emeklilere de zam yapılmadı.  Bende bir emekli emekli olarak geçim sıkıntısı yaşıyorum. Avantaja verilen 8 bin TL zammı yansıtmadı. Biz emeklilere verilmeyen zamdan dolayı hüzün duyuyoruz.”

Murat Yıldız, " Doların yirmi altı Türk lirasına yükselmesi ülke ekonomisin bittiğinin göstergesidir. "

Said Koç, “Dolara gelen zamları ülke ekonomisi açısından iyi değerlendirmiyorum. Dolar artınca her şeyde artış görülüyor. Emekli maaşıyla da idare edilmiyor. Geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Türk parasının değerlemesi gerekiyor. "