DOLAR UÇTU, ELEKTRONİK SATIŞLAR DURDU

Doların yükselmesiyle elektronik malzeme fiyatlarında artış yaşanırken Elektronik satıcıları elektronik ürünlere gelen zamlardan dolayı vatandaşların tepki gösterdiğini ifade ettiler.

Tarih: 03.07.2023 19:56
DOLAR UÇTU, ELEKTRONİK SATIŞLAR DURDU

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Doların yükselmesiyle elektronik malzeme fiyatlarında artış yaşanırken Elektronik satıcıları elektronik ürünlere gelen zamlardan dolayı vatandaşların tepki gösterdiğini ifade ettiler.  

Dolar ve Euro'daki yükselişten sonra, bazı firmalar ürünlerine fiyat belirleyemedi. Özellikle elektronik ürünlerin satışları durdu. Elektronik ürünlere de yüzde yüzün üzerinde zam geldi. Özellikle döviz kurunun yükselmesi ile birlikte elektronik ürünlerde fiyat artışı yüksek oldu.

En çok zam elektronik ürünlerine geldiğini ifade eden Elektronik satıcısı işletmecisi Cemal Demircioğlu, elektronik ürün fiyatlarının yükselmesiyle karlarının düştüğünü elektronik malzemeleri dolar bazında elektronik satıcıları olarak fırsatçılık yapmadıklarını ürünlerine gelen zamları vatandaşa yansıtmadıklarını söyledi.

Demircioğlu,” Doların fiyatlarının yükselmesinin ardından en çok zam elektronik ürünlerine geldi. Haliyle bu bizi etkiledi. Daha öncesi elektronik ürünlerinde cüzi bir kar ederek satarken şimdi ise elektronik ürün fiyatlarının yükselmesiyle bizlerin karımız düştü. Elektronik malzemeleri dolar bazında aldığımız için karımız düştü. Bizler elektronik ürünlerine gelen zamları vatandaşa yansıtmıyoruz. Bizler fırsatçılık yapmıyoruz. Karımızdan feragat ettik.  Böyle düşünceye bile tevessül etmez. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Allah hepimize kolaylık versin, birliğimizi bozmasın. Herkesin sağduyulu olması lazım. Bu bir kaos ortamı, baskı ortamı. Bu ortamdan fırsatçılık çıkaracaksak vay halimize. Bugün birlik günü.  Sadece bizim sektörümüzde değil farklı sektörlerde de aynı uygulamalar yapılıyor. Bu iş bir yerde biter ama bu olaylar hafızalarda kayıtlı olur. Bundan sonraki süreçte herkesi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Bu geminin alt katı üst katı yok. Batarsak hepimiz batarız, çıkarsak hepimiz çıkarız.  Tamda birlik ve beraberlik içinde olacağımız şu günlerde başta petrol olmak üzere hiçbir temel girdiye zam yapılmazken sudan, una varıncaya kadar birçok alanda satış yapmayan, ürünlerin stoklayan ve zam yapan toptancılar fırsatçılık yaparak ülke ekonomisine zarar vermekteler. Fırsatçılar daima bulunur, ülkeyi sevmeyen çoktur. Birlik beraberlik içinde olmamız lazım, birlik beraberlik günüdür. Gâvur oyununa gelmeyelim.”