DOLAR VE AVRO REKOR KIRDI

Seçimlerden sonra DOLAR ve AVRO rekor kırdı, bu yükseliş tedirginliği de beraberinde getirdi.

Tarih: 07.06.2023 19:36
DOLAR VE AVRO REKOR KIRDI

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ 

Dövizdeki artış cebe yansıyınca vatandaşların tepkileri gecikmedi.

Dolar 24 Türk Lirası AVRO ise 25 Türk Lirasına dayanırken,  İki para birimi ise Türk lirasının karşısında tarihini en yüksek seviyeler ulaştı. Hal böyle olunca vatandaşın tedirginliği artmaya başladı. Günebakış gazetemiz ise dolar ve Euro’da ki yükselişi vatandaşlara ve esnaflara sordu.

Vatandaşlar,” hiçbir iş yapmadan ellerimizdeki varlıkları olduğu gibi tutmaya çalışıyoruz. Elimizdeki, avucumuzdakini de kaybetmemek için ticarete açılamıyoruz. Mevcut gidişat nedeniyle sadece elimizdekini tutmaya çalışıyoruz. 65 yaşındayım emekliyim ama geçinemiyorum. Yeğenimin iki tane çocuğu var kirada oturuyor, 6 aydır kirasını ödeyemedi, şimdi evi boşaltıyor. Ev sahibine borçlu. İşi yok. Lise mezunu. Ne yapacağız diye bilemiyoruz Erzurum da işsizlik hat safha da iş de bulamıyoruz. Artık fakir kazanmıyor. Fakir ölmüş, fakir bitmiş durumda. Ekonominin iyi gitmiyor. Benim Altınım, Dolarım, Euro’m yok eskiden vardı ama hep gitti demokrasinin olmadığı bir ülkede konuşsan da veya konuşmasan pek bir şey fark etmiyor. Çünkü ekonomik olarak gidişatımızı hiç iyi görmüyorum her gün zam geliyor tüm ürünlere hiç durak bilmeden.”

 Esnaf Mahmut Akar,” Erzurum’da yıllardır esnaflık yapıyorum. Son üç yıldır döviz son hız şekilde uçuşa geçmeye başladı. Bu durum biz esnafları da çok etkiledi. Döviz yükseldikçe mal alamıyoruz. Her şey çok yüksek şu anda. Durumumuz iyiye de gitmiyor. Kıyıda köşede de hiçbir şeyimiz kalmadı. Yaklaşık 4 aydır zaten işlerimiz de durgunluk seyrettiği için iş yapamıyoruz. Çalışamadığımız gibi de iş yeri kirasını vermek de de zorluk çekiyoruz. “dedi