DÖRT LASTİK DEĞİŞİMİ 400 TL

Erzurum’da Araba lastikleri de zamlardan nasibini aldı.

Tarih: 12.11.2023 15:25
DÖRT LASTİK DEĞİŞİMİ 400 TL

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Lastik değişim fiyatlarına yapılan zamlar gündemde yerini korumaya devam ediyor.

Kış ayının yaklaşmasıyla birlikte araç sahipleri de araç lastiğini değiştirmek için fiyat arayışına girdi. 

Lastik fiyatlarında artış olduğunu ifade eden Lastik ustası Furkan Kişmiş, dört lastiğin değişim fiyatının 400TL olduğunu söyledi.

 Kişmiş,” Lastik değişim fiyatlar 10, dörtte 16 arası 400 TL, 10 yediden 18, 20, 22 öyle yükseliyor. Fiyatlar 450TL’ye yüze kadar çıkıyor. Lastik Otel ücreti olarak fiyat alıyoruz. İşler şu anda istediğimiz bir performans yok açıkçası. Yine de hamdolsun.  Geçen yıla göre fiyatlar uç çok uçmuş hem de haddinden fazla çok uçuş yaşandı. Sürücüler bu konuda. Araç sürücüleri bu konuda rahatsız olduğunu söyle bilirim.  Perişan durumdayız. Listeyi yayınladılar ama biz o paraları isteyemiyoruz. Çıkma lastik dediğimiz kullanılmış lastik fiyatları resmen patladı. Çünkü insanlar yeni lastik alamıyorlar.” 

 

Araç sürücüleri lastiklerine özen göstersin

Lastiklerin mümkün olduğunca yeni olmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirten eden Lastik ustası Furkan Kişmiş, araç sürücüleri Lastiklerini çok erken değiştirmek, normalden daha büyük masrafa maruz kalmak anlamına geldiğini söyledi.

Kişmiş,” Lastiklerinizi çok erken değiştirmek, normalden daha büyük masrafa maruz kalmak anlamına gelir. Lastikleri ömrünün sonuna kadar kullanarak, aracınıza ayırdığınız bütçeyi sınırlandırmış olursunuz. Lastiklerinizin, basıncı 15 günde bir, soğukken, yani, aracınızı kullandıktan en az bir saat veya düşük hızda iki üç kilometre kullandıktan sonra, kontrol edilmelidir. Araç seyir halindeyken, lastiklerin basıncı artar, bu nedenle kesinlikle, yeni durdurulmuş olan bir aracın lastiklerini indirmeyin. Sıcak lastiklerin basıncının, soğuk haldeki basınçtan en az 4 psi daha fazla olduğunu unutmayın. Lastikleri fazla şişirmeniz gereken durumlar: Yüksek hızda uzun bir yol yapmanız gerekiyorsa veya aracınızın yükü fazlaysa, lastiklerinizin basıncını arttırmanızda yarar vardır. Bunun için, araç üreticisinin tavsiye ettiği yüklü veya uzun yol basınçlarını kullanınız. “