DÖVİZ ARTTI PARALAR BOZDURULDU

1 Doların 25 TL’ye yükselmesiyle birlikte döviz bürolarında hareketlilik yaşanıyor.

Tarih: 03.07.2023 19:52
DÖVİZ ARTTI PARALAR BOZDURULDU

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

Dolar fiyatının artmasıyla Erzurum’daki vatandaşlar yastık altındaki dolarlarını bozdurmak için dövizcilerin yolunu tuttu. 

Döviz kurunun rekordan rekora koştuğu şu günlerde Kurban Bayramı sonrası 1 Doların 26 TL yükselmesiyle vatandaşlar Erzurum Döviz Bürolarının önüne akın etti. 9 günlük bayram tatilinin sona ermesiyle Dolar ve Euro'da artış ve düşüş görülmezken Erzurum’daki Döviz Bürolarının önünde yoğunluk devam ediyor.

TL'nin, Doların ve Euro’nun karşısında her geçen gün daha fazla değerinin düşmesiyle Erzurumlu vatandaşlar  dövizini bozdurmak için yastık altı, Dolar ve Euro almak için Erzurum Döviz Bürolarının önünde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Dolar ve Euro'nun satış fiyatında bir iniş ve artış görülmezken döviz bürolarının önündeki hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Erzurum’da Dolar alış 26, lira işlem görürken satış fiyatı ise 27 lira ya yükseldi. Euro'nun alış fiyatıysa 28 lira, satış fiyatı ise 29 lira işlem görüyor. 

Doların yükselmesinden sonra dövizcilere akın eden vatandaşlar, yastık altı dolarlarını bozdurmak için geldiklerini söylediler. 

Vatandaşlar’’ Dolar ve Euro piyasasını an be an takip ediyoruz. Doların artmasıyla bizlerde elimizdeki dolarları bozdurmak için döviz bürolarına geldik. Amacımız kâr elde etmektir.’’ diye konuştular