Dövmeden uzak durun

Yakutiye Müftülüğü Şube Müdürü Eyüp Karakelle, dövmenin dinimizde yerinin olmadığına vurgu yaparak, dövmesi olanlarında sildirmesi gerektiğini belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dövmeden uzak durun

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Dövme yaptırma yaşı çok küçük yaşlara kadar indi. Dinimizde yerinin olmamasına rağmen her geçen gün yaygınlaşması akıllara çeşitli soru işaretlerini getirirken, Yakutiye Müftülüğü Şube Müdürü Eyüp Karakelle, gençliğe hem nasihat hem de yol gösterdi.

Dövmenin vücutta durmasının günah olduğuna dikkat çeken Karakelle, ?Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırması gerekiyor. Bu mümkün olmazsa Allah´tan bağışlama dilenmesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici ?dövme´ ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel oluyor. iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur, ?Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah´ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lanet etmişti ?. Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir. Dıştan görülebilen dövmeler kötüyü örneklendirdiği için daha bir günahtır. Suyun deriye nüfuzunu engelleyen dövmeler ise dini hayatımıza manidir.? dedi.