DSİ Uzundere´ye 2 kilometrelik rafting parkuru yapıyor

2 Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapan Uzundere rafting alanı, yeniden dizayn ediliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
DSİ Uzundere´ye 2 kilometrelik rafting parkuru yapıyor

Nesrin ÇETİNKAYA

Coğrafyasının  yüzde  64´ünü dağların oluşturduğu Erzurum, 3000 metreyi aşan yükseltileri, vadileri, nehirleri, gölleri, jeolojik oluşumları, sarp kayalıkları, sıradağları ve yaylalarıyla çok sayıda doğa sporu için elverişli şartlara  sahiptir. Erzurum, doğa yürüyüşü, dağcılık, dağ  bisikleti, jeep safari, rafting, kano, olta balıkçılığı, avcılık ve yamaç  paraşütü gibi birçok aktivite için eşsiz bir potansiyele sahiptir. Bu kapsamda uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde yapımı süren Uzundere tescilli rafting parkuru tamamlanmak üzere.

2012 YILINDA TESCİLLENMİŞTİ

Erzurum´un Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Çayı rafting parkuru, 2012 yılında tescil edilmişti. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda, parkur rafting alanı olarak tercih edilmiş ve tescillenmişti. U-21 Genç Erkek, Büyük Erkek ve Büyük Bayan R4 Rafting Türkiye Şampiyonası´nın yapıldığı Uzundere rafting alanındaki yarış parkuru, taşlarla örülüyor. Ulaşım ve güvenlik bakımından tam not alan Uzundere Tescilli Rafting Parkurunun standartlara uygun hale getirilmesi için Erzurum Valiliği tarafından çalışma başlatılmıştı.

DSİ TARAFINDAN 2 KİLOMETRELİK PARKUR TAŞLARLA ÖRÜLÜYOR

Bu kapsamda talimat üzerine harekete geçen DSİ Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl rafting parkurunun etrafını taşlarla örmeye başladı. 2 Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapan rafting alanı, yeniden dizayn ediliyor.  İlçede yapımı düşünülen HES projesinin iptal edilmesinde en büyük etken olarak gösterilen Uzundere rafting alanında, 13 kilometrelik toplam alandan yarışmaların yapıldığı 2 kilometrelik alanı taşlarla örülerek rafting parkuru yapılıyor. Yetkililer, parkurun bitme aşamasında olduğunu belirterek, ?? Raftingcilere hayırlı olsun´´ temennisinde bulundular.

TÜRKİYE´DE İLK 10 ARASINDA

Uzundere rafting parkuru, Türkiye´de rafting yapılacak en iyi 10 nehir arasında yer alıyor. Çoruh nehrinin bir kolu olan alan, uzun parkuru ve muhteşem kanyonları ile rafting tutkunları için bulunmaz bir yer. Çoruh Nehri zorluk derecesi 5´e kadar olan parkurları ile Mayıs-Ağustos döneminde rafting için ideal bir nehirdir. Yeniden dizayn edilen parkur sonrası önceki dönemlerde ki ilkel görüntülerde ortadan kalkmış olacak. Aynı zamanda sporcuların can güvenliği de daha ön planda tutulmuş olacak.