DSİ ERZURUM DEPREMZEDELERE YAŞAM ALANI HAZIRLIYOR

Pilot seçilen DSİ Erzurum, Van ve Trabzon Bölge Müdürlükleri atölyelerinde hazırlanan prafabrik çadırlar ve mobil tuvaletler, Tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor.

Tarih: 20.02.2023 12:54
DSİ ERZURUM DEPREMZEDELERE   YAŞAM ALANI HAZIRLIYOR

 İçi keçe, dışı ise su geçirmez branda ile kaplanan çadırlara, ayrıca elektrik tesisatı döşeniyor. Isınmak için elektrik soba kullanılacak şekilde tasarlanan çadırlar, 2 odalı 12 metrekareden oluşuyor. 

Sinan AYDIN

Devlet Su İşleri (DSİ) Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı atölyelerde personellerin özverili çalışması neticesinde yapılan prefabrik çadırlar ve seyyar tuvaletler, deprem bölgesindeki vatandaşların istifadesine sunulmak üzere yola çıktı. Aynı çalışma, DSİ Trabzon  ve Van Bölge Müdürlüklerine bağlı atölyelerde  de yapılıyor. 

ÇADIRLAR 2 ODALI 12 METREKAREDEN OLUŞUYOR

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan deprem sonrası Devlet Su İşleri (DSİ) Erzurum 8. Bölge Müdürlüğü personeli, depremzedeler için çadır yapıyor. Yardımsever işadamlarının desteğiyle temin edilen çadır malzemeleri, atölyede DSİ personelince demir profillerle içi keçe, dışı ise su geçirmez branda ile kaplanan prefabrik deprem çadır üretilmeye başladı. DSİ Bölge Müdürlüğü atölyelerinde üretilmeye başlanan prefabrik deprem çadırları, demir profiller ile yapılıyor. İçi keçe, dışı ise su geçirmez branda ile kaplanan çadırlara ayrıca elektrik tesisatı döşeniyor. Isınmak için elektrik soba kullanılacak şekilde tasarlanan çadırlar 2 odalı 12 metrekareden oluşuyor. DSİ personelinin gece-gündüz vardiyalı bir şekilde çalışarak 2 günde 90 adet prefabrik deprem çadırı üretimini yaptı. Çadırlar TIR'lara yüklenerek Adıyaman'a gönderildi.

DEPREMZEDELERE YAŞAM ALANI HAZIRLIYORLAR

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü personelleri, çadırların bir ailenin rahatlıkla kalabileceği şekilde tasarlandığını belirterek, "Bu çadırları profilden imal ettik. Bir aile kalacak şeklinde tasarlandı. Dışını keçeden yaptığımız için soğuk geçirmeyecek. Alt kısmına ise palet yerleştirdik. Çünkü yağmur yağsa da çadır alttan su almayacak şekilde duracak. 12 günde 90 deprem çadırı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 1 çadırı tasarlamamız yaklaşık 1 saati buluyor. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Orada yaşanılanlara üzülüyoruz bizimde bir katkımız olsun amacıyla bu proje çalışıyoruz" diye konuştular.