Dünya 3.’sü ETÜ Mühendislik Kulübü

ETÜ Mühendislik Kulübü Başkanı Hilmi Karadayı, kulüp faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 13.10.2023 18:02 Güncelleme: 13.10.2023 18:07
Dünya 3.’sü ETÜ Mühendislik Kulübü

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Topluluk ve Kulüpleri Tanıtım Festivali’nde stant açan ETÜ Mühendislik Kulübü Başkanı Hilmi Karadayı, Atlama Kuleleri’nde, Kırık Tüneli’ne kadar birçok projeye gezi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Karadayı, kulübün yaptığı bu geziler sayesinde derslerde öğrenilen teorik bilgileri, sahada tecrübe ederek bilgilerinin daha kalıcı hale getirdiklerini söyledi. Karadayı, kulübün Boğaziçi Üniversitesi’nin Gerçekleştirdiği çelik köprü yarışmasında da Dünya 3.’lüğü kazandığını ifade etti. 

Öğrendikleri Teorik Bilgileri Geziler ile Daha Kalıcı Hale Getiriyorlar

“Ben Hilmi Karadayı ETÜ İnşaat Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Kulübüm hakkında şu şekilde bahsedebilirim. ETÜ Mühendislik Kulübü olarak, mühendislerin sosyal yönlerini geliştirmesi gerektiğini, ikili ilişkilerde insani değerlerin yüksek olduğunu savunan bir kulübüz. Bunu destekleyen sosyal sorumluluk projelerimiz ön planda olmakla beraber, bölümümüzle alakalı teknik geziler de düzenlemekteyiz. Mühendislik ailemize şu anda aktif olarak 250’nin üzerinde bir üyemiz var. Kulübümüzün WhatsApp ismi de o şekilde, kendimizi bir aile olarak nitelendiriyoruz. Yaptığımız her aktivitenin illaki sosyal sorumluluğunun yanında, bizi mesleki hayatta ileri götürebilecek teknik geziler sayesinde, sahada öğrendiğimiz bilgiler ile okulda öğrendiğimiz teorik bilgileri pekiştirip bu bilgilerin daha da kalıcı olmasını sağlıyoruz.” 

Çelik Köprü Yarışmasında Dünya 3.’lüğü

“Şu ana kadar yaptığımız pek çok gezimiz var. Atlama Kuleleri’nin stabilitesi, Kırık Tüneli’nin teknik gezisi, DSİ sulama kanallara projelerinin teknik gezileri yapıldı. Palandöken A.Ş.’nin beton santraline teknik gezi yaptık. ETÜ Mühendislik Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği çelik köprü yarışmasında Dünya 3.’sü olduk. Bir yılımızı bu şekilde dolu dolu bir şekilde geçirdik. Bu yeni dönemde de yine dolu dolu bir sene geçirmeyi planlıyoruz.”