Dünya Şampiyonu’nun Antrenörü Konuştu

Erzurum’dan Portekiz’e Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda giden Cebrail Gençoğlu’nun antrenörü olan eski Milli Sporu olan Emre Şahin açıklamalarda bulundu.

Tarih: 20.11.2023 17:35
Dünya Şampiyonu’nun Antrenörü Konuştu

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurumlu Milli Kick Boksçu Dünya Şampiyonu olan Cebrail Gençoğlu’nun antrenörü olan eski Milli Sporcu olan şu anda da Cebrail Gençoğlu’nun antrenörü olan Emre Şahin, gerçekleşen Dünya Şampiyonası ve kick boks ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kick Boks Dünya Şampiyonası öncesi konuşan Şahin, Erzurum’dan 2 sporcunun Dünya Kick Boks Şampiyonası’na gittiğini söyledi. Erzurum’un ise şu anda 81 il içinde kick boksta ilk 10 il içerisinde olduğunu söyledi. Emre Şahin en büyük desteği Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ve Erzurumspor Kulübü’nün sağladığını belirtti. Şahin, Erzurum’da kick bokstan altyapıdan birçok sporcunun da yetiştiğini ifade etti.

Cebrail Gençoğlu inşallah Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda mücadele edecek. Bir de farklı bir kulüpten bir sporcu daha Erzurum’dan Dünya Kick Boks Şampiyonası’na gidecek. O da Rıdvan Özkan hocamızın öğrencisi. Erzurum şu anda kick boksta çok iyi bir seviyede. Yıllar önce Erzurum olarak çok orta bir düzeydeydik. Ama şu anda yaklaşık 2013-2014 yıllarından itibaren Erzurum kick bos basamağı olarak mükemmel derece üst düzeyde. 81 il içerisinde şu anda Erzurum kick boksta ilk 10 il içerisinde. Son zamanlarda aldığımız Avrupa, Dünya Şampiyonluğu’ndan ziyade alttan gelen minik, yıldız gençlerimiz de bu anlamda başarı çıtasını çok yükseltmiştir. Bu da zaten çalışmaların doğru yolda yürüdüğünü başarıların da yüksek derecede alınmasının en büyük neticesidir. Erzurum, spora özgü bir şehir. Dediğimiz gibi, Erzurum bir spor şehri. Biz de hem Erzurum Büyükşehir Belediyesi kick boks takımı olarak, Erzurum ekibi olarak mükemmel başarılara imza attık. 2015’ten sonra Erzurum kick boksta mükemmel yerlere tırmandı. Sadece kulüp olarak değil. Çok da iyi kulüpler var. Bu anlamda şehirden başarı geldikçe, her sporcu başarılı olmayı hedefliyor. Bu da güzel bir şey. Tatlı bir rekabetin olması güzel. Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu anlamda başarılar almak zor. Bu memleket, kış memleketi biz bunlara hiç aldırış etmeden gece gündüz sezona çalışarak, sonuna kadar ülkemizi temsil ederek yarışmaya devam ediyoruz. 

Erzurum’da da sponsor var. Bizim birkaç tane sponsorumuz var. Bu anlamda ilk başta ben Üçler Döner Ailesi’ne çok teşekkür ederim. Türkiye Ders’e, Mors Akademi’ye, Aktaş Halı Saha’ya, aynı zamanda bizim en büyük destekçimiz olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanımız tartışılmaz yıllardan beri bizim en büyük sponsorumuzdur. Yaklaşık 10 yıldır Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübündeyiz. Bu anlamda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Mehmet Sekmen, Erzurumspor Kulüp Başkanımız Ahmet Dal bu konuda bütün çocuklarımıza ve bizlere sponsorluk anlamında her türlü desteği sağlayıp, destek anlamında hiçbir şeyden bizi diğerlerinden eksik bırakmıyorlar. Bu anlamda Erzurumlu iş insanlarına, Erzurumlu o büyük ses getiren isimlerinden biz bu konuda destek bekliyoruz. Maddi olmasa da manevi bir destek bekliyoruz. Niye? Bizlere değer verilmesi lazım. Biz bu değeri teşekkür, takdir anlamında bekliyoruz. Sizlerin düşündüğü gibi bizlerin gönlümüzü almalarını isteriz. Niye? Biz ülkemizi temsil eden insanlarız. Bayrağımızı bütün Dünya’ya, Avrupa’ya anlatan İstiklal Marşımızı okutan insanlarız. Biz bu anlamda başarı yakalamak için aylarımızı, günlerimizi, saatlerimizi veriyoruz. Bütün arkadaşlarımızın eğlencesi varken biz eğlenceden feragat edip gece gündüz antrenman yapıyoruz. Bu terin karşılığı takdir olması lazım. Biz bu anlamda Erzurum’dan şikayetçiyiz. Allah razı olsun. Bu konuda bizi tatmin eden birkaç tane destekçimiz var. En büyük destekçimiz bu çocuklara sahip çıkan Erzurum büyükşehir Belediyesi başkanımızdır. Biz ona her zaman çok dua etmişizdir. İnşallah herkes el atar. Destek olarak sadece kick boksa değil, bütün branşlara destek verilmesini istiyoruz. Kick boks olarak çok iyi yerdeyiz, çok iyi yerlerde de olup başarı sağlamaya devam edeceğiz inşallah.