DURAK VAR DURAN YOK

Erzurum’daki vatandaşlardan şehir içi otobüs ve minibüslerden şikâyetçi oldular.

Tarih: 20.10.2023 16:58
DURAK VAR DURAN YOK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Otobüs seferlerinin az olması, araçlarda sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluk, toplu taşıma kullananları mağdur ediyor. En büyük zorluğu da otobüslere gidiş istikametinde son duraklardan binmeye çalışan yolcular yaşıyor.

İş çıkış saatlerinde evlerine gitmek için canlarını tehlikeye atanlar yaşanan duruma isyan ediyor. Yanlarında çocuk ve bebekleri bulunanlar otobüse binebilmek için araçların arasından geçiyor.

Şehir içi ulaşım seferleri yapan otobüs ve minibüslerin duraklarda durmadığını ifade eden vatandaşlar, bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar,”  Ben burada otobüs bekliyorum, bazen otobüs şoförleri de sorumsuz sürücülerin durağa park etmesinden dolayı durmuyor. Bu gibi sürücülere yaptırım uygulanması gerekiyor. Bu duraklarda çoğu kez otobüs şoförlerinin yolcu almadığına şahit oldum ve yaşadım. Bu sorunu Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyet etmeme rağmen halen bir çözüme kavuşturulmadı. Minibüsler ve otobüsler özellikle yolcu almadan geçiyorlar. Yolcuyu görmezden gelmek için kafalarını çeviriyorlar. Vatandaş olarak otobüs durağında her seferinde beklemeye devam edeceğim. Araçlar durakta hiç sallamadan kimseyi almadan gidiyorlar. Durakta durmak yok, yolcu almak zorunda. Durakta durmadan yolcu olduğu almıyorlar.  Otobüsler ve minibüsler mecburen duraklarda durup yolcu olup olmadığını kontrol etmek zorunda. Gereğinin yapılması gerekir.”