DURAKLAR DURBAK OLDU!

Erzurum’da şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan toplu taşıma yolcu duraklarına, hak temsilcilikleri verildi. Bu özel proje, Ataomdusmanlık kulübünün girişimiyle gerçekleştirildi.

Tarih: 06.10.2022 10:26
DURAKLAR DURBAK OLDU!

Talha KOCA

Erzurum’da Ataombdusmanlık Kulübü ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, kentin çeşitli bölgelerinde bulunan toplu taşıma yolcu duraklarına “İnsan Hakları, Çocuk Hakları, Engelsiz Yaşam Hakları ve Hayvan Hakları” isimleri verildi. Hak temsilciliği verilen toplu ulaşım durakları, Dadaşların ilgisini ve takdirini kazandı. Özellikle şehrin merkezi konumunda yer alan Havuz Başı mevkiinde bulunan, durağın “Kadın Hakları Durağı” olması, başta kadınlar olmak üzere birçok vatandaşın taktirdirini kazandı.

DURAKLARI GÖRÜP BAKMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Özel çalışmalardan bir diğer dikkat çekeni ise, aynı zamandan sarı renge boyatılan ve kocaman renkli yazılarla hem de sloganlarla kapatılan “ Çocuk Hakları Durakları” oluyor. Şehrin işlek noktalarından Cumhuriyeti Caddesi ve Havuz Başı meydanının altında olmak üzere iki adet olarak bulunuyor. Duraklar, bölgeden geçen çocuklar başta olmak üzere ebeveynlerin de hoşuna giden ve beğenilen bir çalışma niteliğinde. Çocukların kendi haklarını temsil eden sarı renkli tolu ulaşım duraklarını gördüklerinde hatıra resmi çektirmeden duraktan ayrılmıyorlar.

DÜŞÜNENLERİN BEYNİNE SALIK

Aynı zamanda Engelsiz Yaşam Hakları ve Hayvan Hakları Durağanın da yer aldığı Cumhuriyet Caddesi, bölgeden geçen yüzlerce vatandaşın dikkatini çekiyor. Ataobdusmalık ve Kamu Denetçiliği Kulübü üyelerinin bir araya gelerek tasarladığı ve Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla hayata geçirilen bu özel proje,  ''düşünenlerin beynine sağlık'' dedirtiyor.