Durmuş, ?Cazibe merkezlerinde Türk-İslam Sanatları da desteklenmelidir´

Geleneksel Sanatlar Ve Sanatçılar Derneği Başkanı Orhan Durmuş, Cazibe merkezi yolunda olan Erzurum´un Türk-İslam Sanatlarının gelişmesi ve turizme kazandırılması için teşviklerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Durmuş, ?Cazibe merkezlerinde Türk-İslam Sanatları da desteklenmelidir´

Erzurum cazibe merkezleri yolunda büyük bir uğraş içinde. Hemen hemen her alanda teşviklerle Erzurum´un bir cazibe merkezi olması içinde birçok yenilikler ve çalışmaları gerçekleştiriliyor. Geleneksel Sanatlar Ve Sanatçılar Derneği Başkanı Orhan Durmuş, bu yolda Türk-İslam Sanatlarının da tanıtılması ve desteklenmesinin büyük bir önem arz ettiğini belirtti.

Durmuş, ?Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeniliklerle beraber Erzurum ilimizin Türkiye´de isminin kış turizminin dışında da tüm kültürel faaliyetlerle de anılması için, şehrimize yapılacak tüm yeniliklerin yanı sıra cazibe merkezlerinin oluşturulması ve bu merkezlerde geleneksel sanatlarımıza da yer verilmesi gerekmektedir. Türk-İslam Sanatlar Atölyeleri alanlarında, uzman kişilerin sorumluluğu altında açılarak, ilimize yapılan yurt içi ve yut dışı turizm hareketlerinde ziyaret edilerek ilimizin adından bahsettirilecektir. Bu atölyelerde Türk-İslam sanatlarıyla uğraşan kişiler sanat eğitimi alarak kültürel mirasımızın devamına katkı sağlamış olacaklardır. Bizde Geleneksel Sanatlar ve Sanatçılar Derneği olarak oluşturulacak bu cazibe merkezine gerekli desteği vermeye hazırız. Cazibe merkezlerine verilebilecek desteklerden derneğimiz ve bizim gibi faaliyet gösteren diğer STK´lar da yararlanmasının önü açılmalı ve belediyeler STK´lardan yararlanmalıdır. Geçmişten aldığımız zengin kültürel mirasın devamını sağlamak, Devlet-millet ve STK´larla beraber yapılması büyük önem taşımaktadır.? dedi.