DUY SESİMİZİ ECZACILAR ODASI

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı mumcu caddesinde tek nöbetçi eczane olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Tarih: 07.01.2024 17:17
DUY SESİMİZİ ECZACILAR ODASI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Mumcu caddesinde tek nöbetçi eczane olmasından dolayı sıra bekleyen vatandaşlar çevrede yeterli sayıda nöbetçi eczane olmaması nedeniyle uzun sıralar oluştuğunu söylerken, bu duruma tepki gösterdiler.

Nöbetçi bir eczane önünde yoğunluktan dolayı kuyruk oluştu. Nöbetçi eczane çalışanları hastaların ihtiyacına cevap verebilmek için yoğun çaba harcarken soğukta kuyrukta bekleyen vatandaşlar ise tepki gösterdi. Vatandaşlar nöbetçi eczanelerin arttırılmasını istedi.

Vatandaşlar,” Her hafta sonu Erzurum’da aynı rezaleti yaşıyoruz. Yıl 2024 olmuş halen daha eczane önlerinde sıra bekliyoruz. Bu soğuk günlerde böylesine bir uygulama kabul edilemez. Paramızla rezil oluyoruz. Bir yandan eczane sayısı azalıyor, bir yandan da ilaç sıkıntısı var. Semtindeki nöbetçi eczanede reçetedeki ilacı bulamayan vatandaş mahalle mahalle dolaşıyor. Bulduğu nöbetçi eczanenin önünde kuyruk görünce de isyan ediyor. Bu kuyruğun nedeni eczanelerin az olması değil, ilaç bulamaması. İlacını bulamayan başka eczanede arıyor ama sorması için sıraya girmesi gerekiyor. Girse de yine bulamıyor ilacını. Her üç hastadan ikisi ilaç alamadan eczaneden çıkıyor.  Ağrı kesici ilaçlar, antibiyotikler, diyabet ilaçları, kemoterapi ilaçları, tansiyon ilaçları bulmak çok sıkıntılı. Türkiye ucuz ilaç sunmakla övünüyordu ama artık ilaç bulunamıyor. En pahalı ilaç bulunamayan ilaçtır.  Eczanede ki kuyruk sebebi ilaçların piyasada olmayışı, hemen hemen herkese aynı reçetenin yazılması, hastaya ilacını yoktur. Hastanın işini görecek başka ilaçları hastaya vermek bunu hasta ile konuşmak zaman alıyor ve işi uzatıyor kuyruğa neden oluyor. Depolar ve firmalar en azından nöbetçi eczaneye ilacı yollasa vatandaşın işini görse, yine iş yürür.  İki saat devlet hastanesinde bekledim. Acil durumda olanlar var, hastalar var, çok yaşlılar var. Şimdi de 1-2 saat eczanede, yine bekliyoruz. Artık bir nöbetçi eczane yetmiyor. Yazık günah, bunun sorumlusu kim, birden fazla nöbetçi eczane olsa olmaz mı? Yetkililer bu soruna biran önce çözüm bulunmasını istiyoruz.”