Duyduğumuz takdirde gereği de yapılacaktır

Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, yardım kömürlerini satışa çıkaran vatandaşlara ciddi uyarılarda bulundu.

Tarih: 22.11.2023 18:19
Duyduğumuz takdirde gereği de yapılacaktır

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

“Sosyal medyadan bize görüntüler geldi ve tespit ettiğimiz kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk” şeklinde konuşan Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, bu durumu ilk Palandöken Kaymakamlığı’nın fark ettiğini söyledi. 

“YARDIM KÖMÜRÜNÜ SATANLARA BİR DAHA KÖMÜR VERİLMEYECEK”

40’a yakın vakıf çalışanından bir personeli sadece bu görev için görevlendirdiğini söyleyen Uğut Tutkan, “Bu sene sosyal medyadan ya da başka kişilerden satışa dair bir haber duymadık. Duyduğumuz takdirde gereği de yapılacaktır. Kişinin adı listeden silinecek, verilen kömür geri alınıp o kişiye bir daha kömür yardımı yapılmayacak” dedi.

BU SENE PALANDÖKEN KAYMAKAMLIĞI OLARAK 5 BİN TON KÖMÜR DAĞITMAYI HEDEFLİYORUZ

Açıklamalarının devamında Palandöken Kaymakamlığı’nın kömür yardımı istatistiklerine değinen Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan;

“Yaklaşık 3 bin 500 ton kömürün yüzde 85’ini dağıtmış bulunmaktayız. Birkaç haftaya tamamını dağıtmış olacağız. Geçtiğimiz seneye kıyasla köylerimizde yüzde 15, özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza, daha fazla katkıda bulunduk. Ekonomik durum gözle görülür bir şekilde kötüleşince bizde şartları biraz daha iyileştirmek amacıyla hayvancılık ile uğraşan ailelerimize de kömür yardımında bulunduk. Bizzat benim katılımımla bütün köylerimizi, merkezde ki mahallelerimizi dolaştık, dağıtımlarımızı yaptık. Bin 500 ton daha kömür talep ettik. Palandöken Kaymakamlığı olarak bu sene 5 bin ton kömür dağıtmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

KÖY CAMİLERİNE VE CEMEVİNE’DE KÖMÜR YARDIMI YAPILDI 

Sözlerine, “Geçen sene silinen hayvancılıkla uğraşan ailelerimizi ben tekrar listeye aldık” diyerek devam eden Tutkan, çiftçilerin giderlerinin fazla olduğu için kömür ihtiyaçlarının daha fazla olduğunu vurguladı. 

“Bunun yanı sıra vakfın kömürü dışında Kaymakamlık yazı işlerimizden de 75 ton kömür aldım ve köy camilerimize gönderdik. Toplam 30 camiye yaklaşık 75 ton kömür dağıttık. Bunun dışında Cemevimize kömür yardımı yaptık, yine aynı şekilde bunu da Kaymakamlık fonundan aldık. Bu sene biraz geç kaldık bunun nedeni ise kömür sayımızın çok şükür ki fazla olmasıdır.”