Düzgün’ün Duyurusuna Vatandaştan Yanıt Geldi!

Erzurumlu vatandaşlar, Türkiye Perakendeciler Başkanı Ömer Düzgün’ün “Aralık ayına kadar zam yok” duyurusunu değerlendirdi.

Tarih: 17.10.2023 18:46 Güncelleme: 17.10.2023 18:55
Düzgün’ün Duyurusuna Vatandaştan Yanıt Geldi!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Düzgün, “Aralık ayının sonuna kadar zam yapmama kararı aldık” diyerek üreticileri zamlı ürün konusundan uyardı. Peki, Erzurumlu vatandaşlar bu duruma nasıl tepki verdi? 

“Bu sefer de inanalım” şeklinde konuşan vatandaşların kimisi bu karara inanmazken kimisi ise bu kararın yerli yerinde ve alınması geç kalınmış bir karar olarak değerlendirdi. 

Ekrem Bağlar, “Bu karardan sonra da muhakkak zam olacağına eminim. Ben kimseye artık güvenmiyorum. Güvendiklerimiz yüzünden ekonomimiz bu hallere geldi, sizde görüyorsunuz. 1-2 hafta böyle insanların güvenini kazanıp, gözünü boyayacaklar daha sonra da tekrar alttan alttan fiyatları artırmaya başlarlar. Bu insanlar her zaman böyle yapıyorlar. O yüzden bu açıklamaya pek inanmıyorum.” 

İpek Güvenç, “O kadar düşüş durumdayız ki artık böyle şeylere inanmaktan başka çaremiz kalmadı. Her hafta zam haberi duyduktan sonra bu duyuru bana pek ilgi çekici ve inandırıcı gelmiyor.”

Musa İbrahimoğlu, “Her hafta gelen market zamlarından sonra bu karar insanların içini ısıtan bir haber oldu. Ancak biraz geç kalınmış bir karar oldu. Aralık ayının sonuna kadar insanlar rahat ve korkmadan alış veriş yapacaklardır. Bu karar için de Ömer Düzgün’e teşekkür ediyorum.”