EBU İSHAK KAZERUNİ TÜRBESİ'NE ZİYARETÇİ AKINI

Erzurum’da iz bırakmış velilere, din adamlarına ve devlet büyüklerine ait türbeler, ramazan ayının manevi atmosferini kentte yaşamak isteyenler tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

Tarih: 22.03.2024 16:04
EBU İSHAK KAZERUNİ TÜRBESİ

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

 Özellikle Ramazan ayında il dışından çok sayıda ziyaretçinin akınına uğrayan türbeye gelen vatandaşlar,  Ebu İshak Kazeruni Türbesi kabri başında evlenmek, iyi bir iş, bebek sahibi olmak için dua ediyorlar.  Bazı kadınlar ise türbe içinde Kur’an-ı Kerim okuyor. Ramazan ayında türbeleri gezdiklerini ifade eden vatandaşlar, Ebu İshak Kazeruni türbesi kabri başında da dua ettiklerini söyledi.

Büyük İslam düşünürlerinden Ebu İshak Hazretleri'ne ait Ebu İshak Kazeruni Türbesi'nin ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmemektedir. İç kaleyi Çifte Minareli Medrese'ye bağlayan sur duvarı üzerinde bulunan köşeli burçlardan biri, içten kubbe ile örtülerek türbe haline dönüştürülmüştür. Önünde bir de zaviyesi bulunmaktadır. Zatın asıl mezarı Kazerun'da bulunmakta, burasının bir makam olduğu belirtilmektedir. Türbe, 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmiş ve turizme açılmıştır. Ebu İshak Kaziruni’nin kabri, Tebriz kapısında, Ulu Camii karşısında kale burcunda bulunmaktadır.  Ebu İshak Kazeruni Türbesi, ulaşım kolaylığı ile de ziyaretçilerine hizmet veriyor. Türbe, Merkez Cumhuriyet Caddesi güzergahında bulunurken, yaya olarak veya şehrin çeşitli noktalarından toplu taşıma araçları ve özel araçlarla rahatlıkla ulaşılabiliyor.