EBU İSHAK VAKFI BU KURBAN BAYRAMINDA YOKSULLARIN YANINDA OLACAK

Erzurum Ebu İshak Vakfı bu kurban Bayramı’nda da yoksulların yanında olacak. Evine kurban eti girmeyen maddi durumu iyi olmayan aileleri belirleyerek vekâlet usulü kesilen kurban etlerini yoksul ailelere dağıtacak.

Tarih: 02.06.2023 18:14
EBU İSHAK VAKFI BU KURBAN BAYRAMINDA YOKSULLARIN YANINDA OLACAK

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia ASLAN KARAKAŞ

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri vekalet ile kesilen kurbanların etleri belirlenen ailelere ulaştırılacaklarını ifade eden Ebu İshak Müdürü Fatih Aksoy, Kurban kesim işlemlerinin bayram boyunca devam edeceğini ve aynı zamanda dağıtım işleminin yapılacağını söyledi.

Aksoy,” Her yıl olduğu gibi, bu yıl da yoksul ailelerimize kurban eti ulaştırmak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bağışçılarımızın ilgi, alaka ve destekleriyle, Erzurum’da binlerce insan kurban etini tadabiliyor. Bugünden başlayarak, bağışçılarımız vakfımıza başvuruda bulunabilir ve vekâletle kurban kesimi için gerekli işlemi yaptırabilir. Erzurum’da sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusu, belki de birçok şehre göre çok daha ağır basıyor. Bu nedenle bağışçılarımızın ilgisi üzerimizden hiçbir zaman eksik olmuyor. Geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da, bize verilen vekâletlerle kurban kesimi yapacak ve yoksul ailelere kurban eti ulaştıracağız. Buraya gelen hiçbir aileyi bugüne kadar geri çevirmedik. Çünkü ilk geldikleri zaman sıkıntı çektiklerini biliyoruz bu ailelerin. Çünkü gidecek yerleri yok, dil bilmiyorlar. Bundan dolayı günlük ekmeklerini yemeklerini, ev eşyası ihtiyaçlarını, giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vakıf olarak bizler hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Titiz bir araştırmanın sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, vakfa bağışlanan ayni ve nakdi yardımlardan istifade edebiliyor. Son aylarda ekonomik krizin de etkisiyle bu yardımlarda durağanlık başladı. Ama biz, umudunu vakfa bağlamış aileleri mağdur etmemek için tüm imkanlarımızı zorluyoruz.”