EBU İSHAK VAKFI GÜNLÜK 4 BİN ADET EKMEK DAĞITIM YAPIYOR

Ebu İshak Vakfı maddi durumu iyi olmayan ailelerin umudu oldu.

Tarih: 25.07.2023 17:03 Güncelleme: 25.07.2023 17:08
EBU İSHAK VAKFI GÜNLÜK 4 BİN ADET EKMEK DAĞITIM YAPIYOR

www.erzurumgunebakıs.com /Berivan Polat 

Ebu İshak Vakfı maddi manevi imkânı olmayan ailelerin ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra yardımları gerçekleştiriyorlar. 

Maddi manevi imkânı olmayan ailelere her gün üç çeşit sıcak yemek dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Erzurum Ebu İshak Vakfı Yetkilileri, ailelerin üç kategorili incelenmesinden sonra yardım alabildiklerini söylediler. 

Erzurum Ebu İshak Vakfı Yetkilileri, “Ebu İshak Vakfı olarak biz yılın her günü maddi manevi imkânı olmayan ailelere faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetlerimiz arasında her gün üç çeşit sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Aşevimize yakın da oturan aileler buradan alıyorlar yemeklerini uzakta olan aileleri de iki arabayla servis gönderiyoruz ve orada yemekleri dağıtıyorlar. Şehrin on iki noktasında ekmek dağıtımımız var. Bizim vakfımıza ait sosyal kartlarımız var. Günlük 4 bin adet ekmek dağıtıyoruz. Giyim mağazamız bulunuyor. Sıfır giysiler, etiketli ürünleri biz mağaza formatında diziyoruz. Ailelere bu sosyal kartla tanımlar yapıyoruz. Aile üç kişilikse ona göre o beş kişilikse ona göre bir limit belirliyoruz. Gidip oradan giyimlerini alıyorlar. Bu giyim dağıtımımız dönemsel oluyor. Yaz, kış, okul dönemi veya yeni müracaat etmiş, durumu sıkıntılı olanlara yardımları yapıyoruz. Gıda dağıtımlarımız var. Nakdi yardımlarımız oluyor. Kira, elektrik, su, doğal gaz veya ilaç diğer insan ihtiyaçlarına binaen eşya yardımımız oluyor. Bize gelen eşyalar oluyor. Bir ailenin ne ihtiyacı varsa bunlar yılın her gününde tarafımıza dağıtımlarını gerçekleştiriliyoruz. Ailelerimiz de üç kategorili incelememiz var. Bu incelemeden sonra yardım alabiliyorlar. Bize müracaat ediyorlar bizde onları dinliyoruz. Eğer bizim yardım verme kriterlerimize uygunsa biz ailelere bir form veriyoruz. Formu doldurduktan sonra bizlere getiriyorlar. O formun üzerinde biz inceleme yapıyoruz. Evlerini ziyaret ediyoruz. Bir gelirleri var mı yok mu veya çalışabilir aile ferdi var mı veyahut da hastası var mı, hastalık derecesi bunların incelemesini yapıyoruz. Sonra elektronik ortamda bunları kaydediyoruz. Sistem otomatik bunları sıralıyor ve bizim de burada çok da müdahalemiz olmuyor. On kişiyi yazdığımızda şu iki kişi A kategorisinde, üç kişi B kategorisinde, beş kişi de C kategorisinde gibi böyle farklı beş kategorimiz var. A kategorisine giren aileler, en mağdur ailelerimiz oluyor. Bunlara biz her türlü yardımda bulunabiliyoruz. Yani Nakit yardım, yemek yardımı, gıda yardımı ne varsa bunların hepsini yapabiliyoruz. Diğer sınıf kategorisindeki ailelere ise dönemsel olarak yardım yapıyoruz. Ailenin ihtiyacını tespit edip ona göre yardım yapıyoruz.”