EBU İSHAK VAKFI KURBAN VEKÂLETİ KESİM BEDELİNİ BELİRLEDİ

Ebu İshak Vakfı kurban vekâleti kesim bedeli sığır için 7 bin 250 TL koyun kurban bedeli ise 5 bin 500 TL olarak belirlendi.

Tarih: 19.06.2023 21:19 Güncelleme: 19.06.2023 21:20
EBU İSHAK VAKFI KURBAN VEKÂLETİ KESİM BEDELİNİ BELİRLEDİ

www.gunebakiserzurum.com / Mihrimah Nefise DURDAĞ

Bağışçıların Ebu İshak Vakfına, sığır ve koyun olarak kurban vekâletlerinin hisse bedeli olarak sığır için 7 bin 250 TL olup koyun kurban bedeli ise 5 bin 500 TL olduğunu ifade eden Ebu İshak Vakfı Müdürü Fatih Aksoy, vekâleten verdiği kurbanı isteği üzerine 4 kilo kemiksiz et 2 kilogram doğranmış et kaburga verdiklerini söyledi. 

Aksoy,” Kurban kesimini vekâleten yapıyoruz. Bağışçılarımız bize hisse olarak sığır ve koyun olarak kurban vekâletlerini veriyorlar. Kurbanlarını alıp İslami esaslara göre kesimini gerçekleştiriyoruz. Hisse bedeli vakıf olarak sığır için 7 bin 250 TL hisse sahibinin vekâleten verdiği kurbanı isteği üzerine 4 kilo kemiksiz et 2 kilo da doğranmış et kaburga veriyoruz. Koyun kurban bedeli ise 5 bin 500 TL’dir. Koyun kurban kesiminde isteğe göre bir but verebiliyoruz. İlk gün kesimlerimiz oluyor. İkinci gün ise kurban etinin dağıtımları oluyor. Ailelerimiz vakfımıza geliyor. Paketlenmiş halde kurban paylarını alıyorlar. Bu yıl da yoksul ailelerimize kurban eti ulaştırmak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bağışçılarımızın ilgi, alaka ve destekleriyle, Erzurum’da binlerce insan kurban etini tadabiliyor. Bugünden başlayarak, bağışçılarımız vakfımıza başvuruda bulunabilir ve vekâletle kurban kesimi için gerekli işlemi yaptırabilir. Erzurum’da sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusu, belki de birçok şehre göre çok daha ağır basıyor. Bu nedenle bağışçılarımızın ilgisi üzerimizden hiçbir zaman eksik olmuyor. Geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da, bize verilen vekâletlerle kurban kesimi yapacak ve yoksul ailelere kurban eti ulaştıracağız. Buraya gelen hiçbir aileyi bugüne kadar geri çevirmedik. Çünkü ilk geldikleri zaman sıkıntı çektiklerini biliyoruz bu ailelerin. Çünkü gidecek yerleri yok, dil bilmiyorlar. Bundan dolayı günlük ekmeklerini yemeklerini, ev eşyası ihtiyaçlarını, giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vakıf olarak bizler hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Titiz bir araştırmanın sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, vakfa bağışlanan ayni ve nakdi yardımlardan istifade edebiliyor. Son aylarda ekonomik krizin de etkisiyle bu yardımlarda durağanlık başladı. Ama biz, umudunu vakfa bağlamış aileleri mağdur etmemek için tüm imkânlarımızı zorluyoruz.”