Ebu İshak Vakfı’nın İhtiyaç Sahiplerine Destekleri

Erzurum’da bulunan Ebu İshak Vakfı, gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler.

Tarih: 24.09.2023 18:34
Ebu İshak Vakfı’nın İhtiyaç Sahiplerine Destekleri

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

1991’de kurulup, halen daha hizmetlerine devam eden Ebu İshak Vakfı, 70 bin ekmek dağıttıklarını ve 12 bölgede faaliyet gösterdiklerini aktardılar. Ebu İshak Vakfı’ndan alınan bilgilere göre, gıda, giyim ve ihtiyaç sahiplerinin üniversite öğrencilerin burs desteği de sağlandığı öğrenildi.

Yetkililer, “Ebu İshak Vakfı, 1991’de Erzurum’un ileri gelen kişileri tarafından kurulmuş özel bir vakıftır. Üye olarak şöyle yönetim kurulumuz var. Yönetim kurulumuz da 8-9 kişiden oluşuyor.” 

70 Bin Ekmek Dağıtılıyor

“Yaptığımız faaliyette de burada aylık 70 bin tane ekmek dağıtılıyor. 12 tane bölgemiz bulunuyor. Burada günlük 600 kişilik yemek çıkmaktadır. Bunun dışında yine yemek, gıda ve giyim destekleri gerçekleşiyor. Bunların dışında bir de bağış için giyim mağazamız var. Sadaka, zekât, adak şükür kurbanı gibi faaliyetleri de gerçekleştiriyoruz.” 

1000’in Üzerinde Kayıtlı Aile

“Erzurum’da 1.000’in üstünde kayıtlı ailemiz bulunuyor. Elimizden geldiğince ihtiyaç sahibi herkese yardım yapmaya çalışıyoruz. Şu anda yerleşik olarak Erzurum’da faaliyet gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayında çevre illerdeki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin üniversite öğrencilerine burs yardımımız bulunuyor. Bizim eğitim birimimiz de var. Eğitim biriminde, birim birim Şükrüpaşa, Sanayi, Yıldızkent gibi bazı bölgelerde oradaki ihtiyaç sahibi çocukların eğitim ihtiyaçları da gideriliyor.”