Ecza depoları ilaç yokluğu çekiyor…

Erzurumlu vatandaşlarla beraber Türkiye’nin genelinde olan ilaç sıkıntısı gündeme tekrar gelmeye başladı.

Tarih: 23.12.2023 15:55
Ecza depoları ilaç yokluğu çekiyor…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurumluların başına bela olan ilaç problemi tekrar kendini göstermeye başlıyor. Vatandaşlar hükümetten bu konuda yardım istiyorlar. Eczanelerde uzun kuyruklar oluşmasına rağmen bazı hastalar istedikleri ilaçlar alamıyorlar veya saatlerce ecza depolarından gelmelerini beklemek zorunda kalıyorlar. 

Vatandaşlar bu konuda ecza depolarının ilaç sakladıklarını düşünmeye başladı. Aralık ayının 25’inde ilaçlara zam geleceği iddialarında bulunan vatandaşlar, ecza depolarının ilaç zammını beklediklerini, fırsatçılık yapmaya çalıştıklarını söylediler. 

“Eczaneler de ilaç yok, hükümetimiz görmüyor mu? Burada kanser hastası var, eczaneye gidiyoruz bu adamın ilacını almaya yok diyor. Bu nasıl bir saçmalık? Devletimizin bizi rahatlatması adına bu olaya hemen el atması lazımdır. Geceleri nöbetçi eczanelerde bile uzun kuyruklarda bekliyoruz. Sıra bize geldikten sonra istediğimiz ilacı alamıyoruz. Bu nedir böyle? Ecza depoları gelecek ilaç zammını beklemeyi bıraksınlar da eczanelere ilaç göndersinler. Zaten bu ülke de denetim mekanizması yerinde olsaydı kimse öyle bir şey yapmaya cesareti olmazdır. Bu adamlar insanların hakkına giriyorlar. Eğer böyle bir durumda varsa hakkımız haram olsun hepsine”