ECZACILAR MAALESEF İŞ BULAMIYOR

Eczacılık Fakültesinden mezun olan öğrenciler iş bulamıyor.

Tarih: 09.07.2023 17:49
ECZACILAR MAALESEF İŞ BULAMIYOR

www.erzurumgunebakıs.com /Mihrimah Nefise Durdağ 

Kontrolsüz şekilde açılan ve ihtiyacın çok fazlası sayıda kontenjanla öğrenci alan Eczacılık Fakülteleri en büyük sorunu haline geldiğini ifade eden Erzurum Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Abdullah Caner Güven, mezun eczacılarımız maalesef iş bulamadığını söyledi.

Güven, “Kontrolsüz şekilde açılan ve ihtiyacın çok fazlası sayıda kontenjanla öğrenci alan eczacılık fakülteleri en büyük sorunumuz haline geldi. Zira mezun eczacılarımız artık maalesef iş bulamıyor; buna rağmen hastanelerdeki yatak sayısı ile orantılı olarak eczacı alımı da gerçekleşmiyor. Kamuda ve hastanede görev yapan eczacılarımızın ekonomik açıdan hak ettiklerini alamamaları, ilaçta ve ilaç hammaddesinde dışa bağımlılık, gitgide zorlaşan geri ödeme koşulları, ilaç tedarikinde yaşadığımız güçlükler, muvazaa yani kiralık diploma ile eczane işletilmesi, eczacılık mevzuatında yapılan değişiklikler başlıca sorunlarımız arasında yer alıyor.”

“ZİRA HAYATTA TUTMAK İÇİN AYAKTA KALMALIYIZ”

Eczacılar olarak halkımıza kesintisiz ve sağlıklı bir ilaç hizmeti sunmak istediklerini ifade eden Erzurum Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Abdullah Caner Güven, devletle çalışan eczacılar, ayakta kalmak için gerekli olanı talep ettiklerini söyledi. 

Güven, “Eczacılar olarak halkımıza kesintisiz ve sağlıklı bir ilaç hizmeti sunmak istiyoruz. Kahramanmaraş’ta yaşadığımız asrın deprem felaketinde eczacıların emir ya da talimat beklemeksizin, tamamen gönüllü olarak ve kendi bütçeleri ile hem bedenen hem de madden halkımıza sundukları hizmet, halkımıza olan sevgimizin ve onlara karşı duyduğumuz sorumluluk duygusunun en büyük göstergesi oldu. Ülke olarak ekonomik açıdan zor günler geçiriyoruz; ancak neredeyse tamamı ile devletle çalışan eczacılar maalesef bu zorluğu en şiddetli şekilde hissediyor. Daha fazlasını değil, ayakta kalmak için gerekli olanı talep ediyoruz. Zira hayatta tutmak için ayakta kalmalıyız.”